Ministrul Economiei: "Sunt convins că vor fi măşti suficiente pe piaţa din România. În curând, producţia zilnică de măşti în ţară va depăşi un milion"

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spune că în România se vor produce în curând peste un milion de măşti pe zi, în prezent fiind realizate 700.000 de măşti zilnic şi crede că vor fi măşti suficiente pentru cetăţeni după data de 15 mai când purtarea acestora devine obligatorie în spaţii publice închise şi în mijloacele de transport în comun. El a precizat că preţul unei măşti ar trebui să fie de doi lei fără TVA.

K.B., vineri 24 aprilie 2020 , 16:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Virgil Popescu a declarat, vineri, la Digi 24, că oferta de măşti trebuie să fie la nivelul cererii şi se va asigura că acest lucru se va întâmpla.

Citeste si: Studiu în Frannţa cu privire la impactul covid-19 asupra persoanelor în vârstă

“Sunt convins că, atât din producţia internă, cât şi dacă va fi nevoie din import şi cred că în prima perioadă va fi nevoie şi din import, vor fi măşti suficiente pe piaţa din România: în farmacii, în lanţuri de magazine, aţi văzut că şi în

online sunt în continuu, nu am mai văzut penurie de măşti în ultima perioadă. Eu am spus că preţul ar trebuit să fie undeva în jurul cifrei de doi lei fără TVA şi acolo sunt convins că va fi. Ceea ce trebuie să facă mediul privat şi economia, va trebui să asigure ca oferta de măşti să fie cel puţin la nivelul cererii, dacă nu mai mare, tocmai pentru a nu crea speculaţii pe piaţa la preţ şi ne vom asigura de acest lucru ca să avem o ofertă suficientă pentru toţi cetăţenii României”, a afirmat Virgil Popescu.

Citeste si: Comanda carti pentru copii de la LIBREX: singura librarie online din Romania ce ofera transport gratuit la orice comanda, indiferent de valoarea acesteia!

El a spus că în curând vor fi realizate peste un milion de măşti în ţara noastră.

“Deja se produc 350.000 de măşti într-o companie privată, alte 350.000 la Romarm, deci deja suntem la 700.000.

Astăzi am avut bucuria să aud că se mai produc 200.000 de măşti într-o altă companie privată. La prima companie privată din Maramureş se mai instalează în zilele imediat următoare două linii de producţie, la Romarm în zilele imediat următoare încă o linie de producţie, deci deja avem peste un milion de măşti”, a afirmat ministrul Economiei, care a precizat că nu crede că vor fi probleme cu aprovizionarea cu măşti pentru populaţie.

Citeste si: Boris Johnson este într-”o formă foarte bună”, anunţă ministrul Sănătăţii din Marea Britanie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că din 15 mai purtarea măştilor devine obligatorie în spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport în comun.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mario Fresh, în doliu! E devastat după ce o persoană dragă A MURIT: "Of, m-ai... Mario Fresh, în doliu! E devastat după ce o persoană dragă A MURIT: "Of, m-ai distrus"
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro” Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si