Ministrul Educației a făcut anunțul! Ei sunt elevii care nu vor reveni în bănci din 8 februarie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat luni că elevii care au vulnerabilităţi medicale sau au simptomatologie respiratorie vor face în continuare lecţii online, în cazul în care autorităţile vor decide deschiderea unităţilor de învăţământ din data de 8 februarie, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul profesorilor cu probleme medicale, care vor preda online.

Author: Catalina Popa luni 01 februarie 2021 , 14:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sorin Cîmpeanu a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că doar trei state din Uniunea Europeană nu au deschise grădiniţe şi învăţământul primar sau nu au luat hotărârea de a o face. 

“Dintre cele 27 de state, doar în trei state: Germania, Danemarca şi Portugalia nu au deschise cel puţin grădiniţele şi învăţământul primar sau nu au decizia de a le deschide în următoarele zile. În acest context ne concentrăm atenţia pentru pregătirea şcolilor în eventualitatea unei decizii favorabile mâine, decizie care va trebui să fie confirmată de către CNSU şi va trebui să fie urmată de un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Educaţiei. Concentrarea atenţiei se face atât pe protecţie împotriva Covid, cât şi pe protecţie împotriva riscului pericolului de incendii. În acest sens avem în vederea organizarea unei video-conferinţe online în ipoteza în care decizia va fi aceea de deschidere a şcolilor cu prezenţă fizică”, a explicat ministrul Educaţiei.

Citeste si: Coronavirus în Romania, bilanț 2 februarie: 1.313 noi cazuri de COVID-19 și 67 de decese

Citeste si: VIDEO Săptămâna provocărilor la nivel profesional din partea astrelor

El a precizat că elevii cu vulnerabilităţi medicale sau cu simptomatologie respiratorie trebuie să aibă asigurat învăţământul online.

De asemenea, profesorii cu vulnerabilităţi medicale vor preda online

“Cu privire la elevii care au vulnerabiliăţi medicale, aceştia vor trebui să aibă asigurat procesul de predare/învăţare online. A doua categorie, elevii care prezintă simptome, recomandarea Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei este aceea de a rămâne acasă şi a nu intra în colectivitate, deci învăţarea online. A treia categorie, elevi care au aparţinători în familie cu vulnerabilităţi medicale certificate ca atare şi pentru aceştia vom fi datori să asigurăm învăţare/predare online. Cea de-a patru categorie, profesori care au vulnerabilităţi cronice certificate de către un medic de medicină de familie. Aceştia vor asigura procesul de predare online. A cincea şi ultima categorie specială, profesori care la rândul lor prezintă simptome, care în caz lucrurile vor trebui analizate ca atare. Atunci când profesorul nu are vulnerabilităţi care îl împiedică să fie prezent în şcoală, programul orar va trebui adaptat în aşa fel încât elevii să aibă grupate acele ore online într-o singură zi”, a mai transmis Sorin Cîmpeanu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si