Ministrul Educatiei anunta ca a declansat o ancheta interna dupa ce a constatat ca unii elevi au primit manuale neacreditate

Ministrul Educatiei Liviu Pop a declarat, joi, ca saptamana viitoare ar putea intra in sedinta Executivului actul normativ prin care manualele sa fie tiparite doar la editura de stat in cazul in care vor fi date toate avizele necesare. Pop a spus ca a declansat o ancheta interna dupa ce a constatat ca anul trecut elevii de clasa a IV-a au primit manuale auxiliare neacreditate.

C.I.P., joi 07 septembrie 2017 , 21:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Manualele, asa cum am spus, sunt asigurate pentru toate clasele. La clasa a V-a am editat un compendiu alaturi de Institutul de stiinte ale Educatiei, compendiu care acopera primele opt saptamani ale semestrului I. in paralel, raspunsurile de la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor face posibil ca inca cinci titluri sa intre in procedura de contractare, adica in maxim sase saptamani sa ajunga la elevi. Speram sa se finalizeze toate titlurile in saptamana imediat urmatoare in asa fel incat, asa cum am preconizat, in opt saptamani sa ajunga toate manualele la copiii de clasa a V-a care anul trecut au primit manualele fiind in clasa a IV- a in 19 decembrie pe aceasta procedura de licitatie. 19 decembrie a fost data in care au primit manualele de romana, matematica, istorie, geografie", a declarat ministrul Educatiei.

Liviu Pop a precizat ca satamana viitoare va intra in sedinta Executivului actul normativ prin care Editura Didactica si Pedagogica va trece in subordinea Ministerului Educatiei, manualele urmand sa fie tiparite doar la editura de stat.

"Evident, acutul normativ prin care vrem sa punem capat acestei sarabande a manualelor pentru invatamantul gimnazial este in lucru la nivelul ministerelor in asa fel incat saptamana viitoare, daca avem toate avizele, sa intre pe ordinea de zi mai ales ca incepe retiparirea manualelor pentru clasa I si clasa a II-a. Este, din punctul acesta de vedere, o mare problema, inca mai avem constestatii nesolutionate la manualele de clasa a II-a de acum trei ani de zile. Adica solutia legislativa am propus-o: trecerea Editurii Didactice si Pedagogice in subordinea ministerului, iar aceste manuale sa fie editate doar de EDP", a explicat ministrul Pop.

El a afirmat ca in 2016 elevii de clasa a IV-a au primit manuale auxiliare neautorizate si a precizat ca asteapta finalizarea anchetei demarate in acest sens.

"Pe zona manualelor auxiliare am constatat cu surprindere ca anul trecut s-au vandut in unitatile scolare auxiliare la copii de clasa a IV-a neautorizate si neacreditate de Ministerul Educatiei, deci toti copiii de clasa a IV-a, in septembrie, au primit manuale auxiliare neautorizate, adica un singur auxiliar a fost autorizat anul trecut la limba engleza. (...) Am demarat din punctul acesta de vedere o ancehta interna. Astept saptamana viitoare sa avem finalizata aceasta ancheta sa vedem care sunt editurile care au vandut aceste manuale care a fost circuitul, daca au fost eliberate chitante. Daca va fi nevoie vom sesiza si ale institutii ale statului", a mai spsu Pop.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Autoritățile din China sunt în alertă! Noul coronavirus, descoperit în înghețată. Cum a... Autoritățile din China sunt în alertă! Noul coronavirus, descoperit în înghețată. Cum a fost posibil?
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
Papa Francisc a reacționat după moartea PS Florentin Crihălmeanu: „Am aflat cu durere... Papa Francisc a reacționat după moartea PS Florentin Crihălmeanu: „Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul”
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si