Ministrul Educației anunță ca toate școlile din județul Cluj întră în sistem online de săptămâna viitoare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, la Parlament, că de săptămâna viitoare toate școlile și grădinițele din județul Cluj vor intra în sistem online.

Author: Diana Puiu luni 31 ianuarie 2022 , 16:14

Ministrul Educației anunță ca toate școlile din județul Cluj întră în sistem online de săptămâna viitoare

Ministrul Educației anunță ca toate școlile din județul Cluj întră în sistem online de săptămâna viitoare

[Sursa foto: antena3.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Această decizie are loc după ce 108 școli au trecut în online în această săptămână, față de 46 de săptămâna trecută.


”Există un singur judeţ care, dacă se păstreză trendul ascendent, şi din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării. Trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, joi probabil că vom avea, în judeţul Cluj, toate unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, trecute în online, începând de săptămâna următoare”, a spus ministrul.
Ministrul mai spune că 108 școli din 17.631 înseamnă un procent mic. dar cazurile sunt raportate cu numărul de paturi de la ATI.
”Ne raportăm la gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID, nu paturi ATI, şi Bucureştiul este la 30 şi, departe de 75%, din fericire, şi sperăm să nu ne apropiem de 785% grad de ocupare”,
a arătat el.

Citeste si: Ministrul Educației a anunțat că testele au ajuns în școli și sunt suficiente până spre jumătatea lunii februarie

Peste 20.000 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore

Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că gradul de vaccinare a profesorilor este mult peste 70%, din perspectiva numerică fiind clar cea mai mare categorie socio-profesională vaccinată, fiind peste 200.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 20.131 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 463 mai mult decât în ziua anterioară.

Citeste si: Bilanț coronavirus în România, 31 ianuarie. Peste 20.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Testele PCR au sosit în școli

"Fac un apel la responsabilitatea raportării acestor teste.

Am constatat o îmbunătăţire a procesului, în sensul în care, în ultimele zile, din 5.000 de teste pe bază de salivă care au fost pozitive aproape 2.000 au fost validate prin teste PCR. Înseamnă că s-a creat o obişnuinţă, a fost mai greu la început, se poate înţelege lucrul acesta şi creşte şi responsabilitatea raportării acestor rezultate",  a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Când încep înscrierile la grădiniță în 2022? Sfaturi utile pentru părinţi. Metoda prin care obţii locul dorit


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si