Ministrul Educației anunță unele modificări pentru elevii din clasele terminale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că a cerut să fie analizată situația în care elevii din clasele terminale din localităţile aflate în prezent, în scenariul roşu, care merg la şcoală doar cu jumătate din clasă să poată veni în întregime la orele față în față.

Author: Alina Raducu vineri 23 aprilie 2021 , 09:01

Ministrul Educației anunță unele modificări pentru elevii din clasele terminale
Ministrul Educației anunță unele modificări pentru elevii din clasele terminale[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiţiei care vizează înjumătăţirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roşu. Am explicat că nu are niciun fel de logică, atâta vreme cât în aceeaşi şcoală, acelaşi palier, două clase identice, cei de clasa a patra pot

veni- şi e foarte bine- cu efectiv complet şi cei de clasa a opta, care au de susţinut examenul naţional, trebuie să vină doar jumătate", a afirmat Sorin Cîmpeanu, joi, la un post Tv.

Noi modificări pentru elevii din clasele terminale, anunțate de Ministrul Educației

Ministerul Educației mai solicită și susținerea cursurilor față în față în toate şcolile speciale, unde sunt înscrişi peste 27.000 de copii cu nevoi educaţionale speciale.

Ministrul Educației anunță unele modificări pentru elevii din clasele terminale
Ministrul Educației anunță unele modificări pentru elevii din clasele terminale[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Restricțiile anti-COVID se vor prelungi. Ce anunță Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei

Astfel, ministrul Educației precizează că a doua cerere a ministerului, care va fi propusă vineri, se referă la şcolile speciale, unde elevii au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotrică sau kinetoterapie. Ministerul va solicita ca școlile speciale să se deschidă cu prezenţă fizică a elevilor, după vacanţa de Paşte."Sunt peste 27.000 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale. Sunt elevi care, în cea mai mare parte, au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotrică, de cabinete de logopedie, au nevoie de kinetoterapie. Dacă cineva îşi imaginează că aceşti peste 27.000 de elevi pot primi aceste elemente în online sau acasă, se înşală amarnic”, a mai spus Cîmpeanu.

Citeste si: Incredibil: 168 de cazuri majore de cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu serul AstraZeneca


Sorin Cîmpeanu a mai adăugat că elevii vor reveni după vacanţa de Paşte, "cel puţin după scenariile cunoscute".


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si