Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut, luni, demiterea atât a preşedintelui Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, cât şi a unui membru din cadrul Directoratului societăţii, Marius Negru, ca rezultat al raportului preliminar al Corpului de Control din ministerul de resort.

Citește și: „I-a angajat pe copiii ăștia ca să-i omoare” Cad primele capete în cazul tragediei de la mina Jilț. 25 de muncitori s-au înghesuit în „Camionul morții” pentru o bucată de pâine

În opinia ministrului de resort, "punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi care vin la muncă zi de zi pentru a-şi câştiga existenţa este inacceptabilă".

virgil popescu

Potrivit lui Virgil Popescu, folosirea unor maşini cu o vechime, unele dintre ele de peste 40 de ani, este inadmisibilă.

[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Energiei: Noi nu facem cercetare penală 

"Raportul preliminar al Corpului de Control al Ministerului Energiei a fost finalizat şi aş vrea să prezint deficienţele din cadrul activităţii din CE Oltenia, precum şi o parte din măsurile care vor fi luate. Raportul va fi trimis spre valorificare conducerii CE Oltenia pentru a putea fi pus în practică. Responsabilităţile în cadrul tragicului accident produs în data de 17 ianuarie 2023 în cadrul Carierei Jilţ Sud sunt în curs de clarificare de către organele de cercetare penală. Noi nu facem cercetare penală. Noi facem o cercetare administrativă şi în mod cert ancheta judiciară privind cauzele accidentului şi tot ceea ce a urmat vor beneficia de tot suportul Ministerului Energiei", spune ministrul de resort.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În urma raportului preliminar şi a tuturor informaţiilor pe care ministrul spune că le-a primit în ultima perioadă, el a prezentat măsurile dispuse.

"Solicit, în acest moment, Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţii a ultimilor doi care erau din componenţa vechiului directorat, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru", a declarat Virgil Popescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Virgil Popescu, folosirea unor maşini cu o vechime, unele dintre ele de peste 40 de ani, este inadmisibilă.

"Vom continua, din punct de vedere administrativ, extinderea controlului cu privire la toate achiziţiile de la CE Oltenia, care se duc către carierele de exploatare a cărbunelui. Vrem să vedem exact ceea ce s-a întâmplat. Vrem să vedem de ce drumurile de acces în carieră nu au fost în bune condiţii.

În plus, faţă de eliberarea din funcţie a celor doi membri ai directoratului, am solicitat schimbarea directorului direcţiei comerciale responsabil cu achiziţiile, lucrările de servicii, precum şi celor care au întocmit aceste caiete de sarcini. În analiza Corpului de Control privind starea autoutilitarelor utilizate de către CE Oltenia a reieşit clar că procedura privind achiziţia trebuie îmbunătăţită. Am mai solicitat identificarea tuturor persoanelor responsabile cu întocmirea caietelor de sarcini. Am solicitat eliberarea din funcţie a celor responsabili de reabilitarea drumurilor, pentru că este inadmisibil ca în anul 2023 să avem drumuri de acces în carieră aşa cum aţi văzut", a subliniat oficialul.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Acesta a susţinut, totodată, că "este clar că activitatea de protecţie a muncii în CE Oltenia a existat doar formal, pentru că o activitate de protecţie a muncii presupune şi prevenirea unor astfel de accidente". "De aceea, am solicitat, prin raportul preliminar al Corpului de control, schimbarea din funcţie a coordonatorului activităţii de protecţie a muncii", a completat Virgil Popescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si