Ministrul Finantelor a anuntat ca plafonul pentru "Prima Casă" va fi suplimentat in septembrie si ca programul va avea o strategie pe 5 ani

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a anuntat ca plafonul pentru programul "Prima Casa" va fi suplimentat in luna septembrie. Totodata, ministrul a precizat ca incepand din octombrie va fi finalizata o strategie pe cinci ani pentru acest program, pentru a fi mai predictibil si toate partile implicate sa isi poata face planuri pe un astfel de termen.

A.C., miercuri 31 august 2016 , 11:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Programul va fi suplimentat in septembrie pentru 2016 si in octombrie vom avea o strategie pentru acest program pe termen mediu, de cinci ani, astfel incât sa evitam eventualele sincope in derularea programului", a precizat ministrul Finantelor, potrivit zf.ro.

Dragu a precizat ca este important ca programul sa gie predictibil, pentru ca atat cetatenii, cat si dezvoltatorii imobiliari sa isi poata face planuri pe termen mediu.

Odata cu intrarea in vigoare a legii darii in plata, s-au inregistrat cereri masive ale creditarii, ceea ce a determinat ca unele bani, precum BCR, BRD si Piraeus sa se razgândeasca in privinta avansurilor si sa le reduca pentru anumite categorii de clienti.

Programul a inregistrat un real succes. 90% din creditele ipotecare date in ultimii ani au fost pe baza acestuia. Programul "Prima Casa" a avut un plafon de garantii de 1,6 miliarde de lei pentru acest an, suplimentat in mai cu 500 mil. lei in luna mai.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si