Ministrul Finanțelor a declarat că ia în calcul varianta prelungirii șomajului tehnic pentru sectoarele din economie afectate

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă că şomajul tehnic va continua în anumite sectoare, care nu işi vor putea relua activitatea din 15 mai, şi că în alte sectoare vor fi direcţionaţi bani publici în zona de investiţii, acolo unde este interes de a reporni producţia.

Author: M.A. vineri 08 mai 2020 , 07:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Ne uităm la prelungirea şomajului tehnic pentru sectoarele din economie afectate. Sunt unele sectoare care vor rămâne închise. Vom continua plata. Pentru celelalte vor fi de redirecţionare a resurselor pe zona de investiţii unde exista interes pentru a reporni producţia.

Citeste si: Tătaru, despre decizia CCR: Degeaba dăm noi nişte reguli, degeaba le punem să le respecte, dacă celor care nu le respectă nu li se întâmplă nimic

Este posibil să fie transporturi, servicii, vom vedea. Până la urmă dispre sectoare vin înspre noi informaţiile. Am văzut cifrele din martie şi au crescut cu 8% faţă de anul trecut. România în primul trimestru a avut creştere economică pozitivă, cred că e printre singurele cu creştere pozitivă”, a declarat Florin Cîţu la Realitatea Plus, joi seara.

Citeste si: Prima donare de plasmă de la un pacient vindecat de COVID-19, la Timişoara

Cîţu a admis că "situaţia nu e roz”, dar a spus că nu înţelege de ce Comisia Europeană a anunţat scăderea consumului cu 6 la sută, pentru România.

Citeste si: 6 luni de închisoare pentru că a tușit către un polițist

"Nu am înţeles de ce Comisia Europeană a spus că va scădea consumul cu 6 procente... Situaţia nu este roz, dar e mai bine decât mă aşteptam. Măsurile luate în aprilie şi martie au redus din cădere. Când Comisia Europeană va avea cifrele, vor merge în direcţia noastră. Tot ce e important e să nu luăm măsuri greşite de acum înainte, să nu mărim taxe, să fim atenţi cu cheltuielile publice. Dacă menţinem acest plan, vom ieşi mai bine din criza economică”, a mai precizat Cîţu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si