Ministrul Finantelor vrea sa impoziteze veniturile Bisericii! BOR este de acord, dar pune conditii in acest sens!

Ministrul Finantelor din Romania, Anca Dragu, a facut o declaratie care ar putea sa ii infurie grav pe reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane. Ea spune ca, intr-o societate ideala, toata lumea ar trebui sa plateasca impozite.

C.I.P., luni 30 mai 2016 , 11:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Anca Dragu a declarat la Digi 24 ca va incerca sa discute si sa ia in calcul aceasta varianta. "Pentru impozitare avem un principiu de baza in fiscalitate, principiul de baza este acela al universalitatii. Practic, in principiu, toata lumea ar trebui sa plateasca impozite intr-o lume ideala, da? In anumite momente exista categorii de persoane sau de activitati care sunt scutite de la plata acestor impozite", a spus Ministrul Finantelor.

Reprezentantii BOR au spus ca sunt dispusi sa negocieze acest aspect, dar le transmite celor de la Finante ca trebuie sa tina cond de retrocedarile sau compnesatiile pentru bunurile confiscate Bisericii de catre Statul Roman pe vremea comunismului. "Biserica este deschisa pentru o discutie pe tema impozitarii veniturilor ei daca aceasta discutie este abordata impreuna cu chestiunea retrocedarii sau a compensarii tuturor proprietatilor bisericesti confiscate de Statul roman, astfel incat Biserica sa poata dispune de resursele necesare pentru intretinere si pentru sustinerea operei ei social-filantropice. in urma cu cateva zile, Patriarhia Romana a explicat intr-un comunicat de presa ca veniturile realizate de unitatile bisericesti sunt folosite pentru cheltuieli cu salariile, utilitatile, intretinerea unui important patrimoniu de locasuri de cult si alte cladiri bisericesti, pentru sustinerea unei semnificative opere social-filantropice si educational-culturale in societatea romaneasca si in comunitatile de romani din strainatate. Proprietatile si veniturile bisericesti sunt astazi folosite pentru sustinerea multiplelor activitati derulate de Biserica in societatea romaneasca", este raspunsul trimis de BOR intr-un comunicat de presa.


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si