Ministrul Gabriela Firea a anunțat despre finalizarea proiectului legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor. Firea a enunțat câteva dintre măsurile care stau la baza noului proiect, la care s-au alăturat și Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Gabriela Firea, despre măsurile pentru creșterea natalității și susținerea familiilor

Firea a anunțat că: „Finalizăm pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor.

Vă prezint, mai detaliat, câteva dintre măsurile incluse în acest pachet, la care lucrăm alături de Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

TVA redus la 5% la produsele pentru copii

Prețurile se vor reduce semnificativ la următoarele produse:  lapte special pentru sugari, în recipiente închise ermetic;  preparatele pentru sugari sau copiii mici, la fel ca si cele din carne, omogenizate, dietetice, cum sunt carne, pește, legume, fructe, condiționate pentru vânzarea cu amănuntul, în recipiente de maximum 250 grame.

Citește și: Guvernul strânge cureaua cheltuielilor

De asemenea, îmbrăcămintea și accesoriile de îmbrăcăminte pentru sugari, șervețelele și scutecele pentru cei mici vor avea TVA redus.

Am propus, de asemenea, ca aplicarea cotei reduse de TVA și pentru livrarea de scaune auto pentru copii.

Vom urmări, după ce va intra în vigoare acest proiect, ca marile magazine să nu ridice artificial prețul produselor menționate, așa cum s-a întâmplat de multe ori până acum, astfel încât această reducere de TVA să fie de un real

ajutor familiilor cu copii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Facturile Hidroelectrica emise cu întâziere nu pot fi plătite cu cardul de energie

Programul social de interes național de prevenire a afecțiunilor care pot apărea în timpul sarcinii „MATERNA”

Voucherul Materna este gândit pentru a veni în sprijinul viitoarelor mame, după săptămâna a zecea de sarcină, este în valoare de 2500 de lei și poate fi folosit pentru consultațiile și analizele necesare în timpul sarcinii, care nu sunt decontate prin sistemul public de asigurări de sănătate.

Programul social de interes național de prevenție „Un copil, un zâmbet”

Am primit mesaje de la mame care ne roagă să găsim o soluție pentru acoperirea prețului tratamentelor stomatologice ale copiilor. Venim cu un ajutor în valoare de 1500 de lei, pentru copiii între 10 și 17 ani cu probleme dentare, care au indicație de la medicul stomatolog.

Citește și: USR a anunțat că Ministrul Marius Budăi nu va participa la Ora Guvernului de la Senat, unde a fost chemat să spună de ce refuză să taie pensiile speciale

Programul social de interes național de asigurare a cheltuielilor pentru educația timpurie „EDUCAȚIE PENTRU TOȚI”

Pentru familiile cu venituri de maximum 8000 de lei pe lună, venim cu un ajutor de 1500 de lei pe lună, pentru achitarea serviciilor cu educația copiilor, grădinițe, creșe, after-school.

Vrem să ajutăm cât mai multe familii tinere.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pe două pahare de șampanie la Disneyland? „O fi șampanie din aia bună cu aur. Chiar dacă e scump, aia e.”- kfetele.ro

Citeste si: Cornel Constantiniu se luptă de 33 ani cu boala Parkinson. Soția solistului, despre greutățile prin care trec: "Are 8 operații pe creier"- radioimpuls.ro

Pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor conține, în total, 10 măsuri. Orice sprijin din partea parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, și a reprezentanților societății civile este binevenit. Doar împreună, în echipă, cetățeni- Guvern- Parlament putem reușit să oprim declinul demografic fără precedent în care se află țara noastră.

Citește și: Marcel Ciolacu consideră oportună o ordonanţă de urgenţă care să îngheţe toate angajările de la stat

Din păcate, România se confruntă cu aceeași problemă a celorlalte state europene, de scădere drastică a natalității, astfel că avem în vedere și măsuri care s-au dovedit a avea succes în alte țări în care există ministere dedicate familiei înființate cu zeci de ani în urmă.

Citește și: Coadă pentru ajutoarele de la stat la Bacău! Sute de persoane cu dizabilități au așteptat ore în șir pentru un pachet de alimente

Vă voi ține la curent cu progresele pe care le facem în legătura cu orice proiect pe care îl avem în vedere. Comunicarea onestă și transparența este unul dintre principiile de la care nu am abdicat vreodată.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si