Ministrul Justiţiei a cerut evaluarea legislaţiei cu privire la percheziţia domiciliară

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a cerut, după cazul din Caracal, Direcţiei de Elaborare Acte Normative evaluarea legislaţiei cu privire la percheziţia domiciliară, protecţia victimelor şi realizarea acţiunii de prindere în flagrant. În plus, ministrul a cerut măsuri urgente pentru modificarea legislaţiei, astfel încât astfel de situaţii să nu se mai producă pe viitor.

Author: R.B. vineri 26 iulie 2019 , 20:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Este o zi tristă pentru noi, am luat la cunoştinţă din mass-media despre această situaţie halucinantă generată de lipsă de profesionalism, necorelare a activităţilor sau fugă de răspundere, rezultatul fiind catastrofal, respectiv pierderea unei vieţi omeneşti. Cuvintele sunt insuficiente pentru a exprima mâhnirea şi regretul faţă de această crimă oribilă.

Ministrul Justiţiei prezintă sincere condoleanţe familiei care se află acum într-un moment de grea încercare şi asigură atât familia, cât şi opinia publică, de faptul că va face tot ceea ce ţine de competenţa sa legală”, a transmis, vineri seară, Ministerul Justiţiei.

Citeste si: Mama Mihaelei, declaraţii sfâşietoare în faţa casei presupusului criminal: "N-am primit niciun răspuns"

Ministrul Ana Birchall a solicitat procurorului general al României ”să dispună efectuarea de verificări imediate pentru a se stabili modul de derulare a anchetei în cazul criminalului din judeţul Olt, având în vedere că au existat anumite disfuncţionalităţi în aplicarea legii”.

Citeste si: Criminalul din Caracal. Explicaţia şocantă pentru care poliţiştii nu au intervenit

”Totodată, ministrul Justiţiei a cerut Direcţiei de Elaborare Acte Normative din cadrul Ministerului Justiţiei să evalueze legislaţia în domeniu, atât în ceea ce priveşte percheziţia domiciliară, protecţia victimelor şi realizarea acţiunii de prindere în flagrant, precum şi să propună de urgenţă, măsuri de modificare a legislaţiei, astfel încât asemenea situaţii să fie evitate pe viitor. Ministrul justiţiei a solicitat celeritate şi fermitate în efectuarea verificărilor dispuse în acest caz”, a mai transmis Ministerul Justiţiei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si