Ministrul Justitiei, lamuriri cu privire la zvonurile ca vrea sa obtina un post de notar public la Iasi. Decizia luata de Tudorel Toader

Ministrul Justitiei Tudorel Toader precizeaza marti, intr-o postare pe Facebook, ca nu intentioneaza sa demisioneze, dupa ce presa a relatat despre demersurile sale in vederea obtinerii unui post de notar public la Iasi si dupa ce presedintele PSD Liviu Dragnea si-a exprimat nemultumirea in legatura cu gestul sau.

Author: M. P. marți 04 septembrie 2018 , 12:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Nu intentionez sa demisionez de la Ministerul Justitiei", afirma Toader la finalul unei postari care incepe cu formula "Simple precizari!" si continua cu prevederea legislativa in baza careia a solicitat sa ocupe un post de notar public, fara examen.

"Dupa incetarea mandatului ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen"-art.

69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 595 din 12 iulie 2018", mentioneaza ministrul.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a cerut admiterea in Uniunea Notarilor Publici, fara examen, la Iasi, lucru permis intrucat are calitatea de fost judecator al Curtii Constitutionale, ministrul solicitand apoi suspendarea din Uniunea Notarilor, pentru a nu se afla in incompatibilitate. Ordinul prin care a fost pusa in aplicare decizia de admitere a solicitarii lui Tudorel Toader, fiind instituit un post de notar la Iasi pentru un judecator CCR, a fost emis o saptamana mai tarziu, fiind semnat de secretarul de stat in Ministerul Justitiei Nicolae Liviu Popa.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca ar fi fost foarte bucuros daca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ar fi initiat si dus pana la aprobare ordonanta care ar fi permis actualei conduceri a Inspectiei Judiciare sa-si continue mandatul pana cand intra in vigoare noua lege. Dragnea considera ca solicitarea ministrului de a fi admis in Uniunea Notarilor "pune sub semnul intrebarii niste anchete importante care sunt in derulare".

"Eu am citit asta. in acelasi timp, am vazut si solicitarea ca sa se suspende imediat, tinand cont de faptul ca este in Guvern. Sigur ca eu as fi fost foarte bucuros daca domnul ministru Toader ar fi initiat si dus pana la aprobare ordonanta care ar fi permis actualei conduceri a Inspectiei Judiciare sa-si continue mandatul pana cand intra in vigoare noua lege si ca multi alti colegi, oameni pe care i-am vazut suparati, si eu sunt sunt suparat pentru ca tocmai se pot pune sub semnul intrebarii niste anchete importante care sunt in derulare. M-as fi asteptat sa duca la capat aceasta procedura saptamana trecuta. Pentru mine este destul de ciudat si destul de greu de inteles de ce nu a facut-o", a spus Liviu Dragnea, care a precizat ca isi doreste o discutie cu Toader pe acest subiect.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si