Ministrul Justitiei, prins falsificand semnatura unui coleg de partid! In urma cu 11 ani, Florin Iordache incalca legea in Parlament, fara remusicari! Acum vrea sa schimbe Codul Penal!

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a reusit sa se faca remarcat in cei 17 ani petrecuti in Parlament, printr-o intamplare inedita.

Editor: Alexandra Chiric Author: D.C. luni 06 februarie 2017 , 21:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Florin Iordache a fost prins „cu ocaua mica” de reprezentantii presei, prezenti pe holul Parlamentului, in 2006. La vremea respectiva, Iordache a fost surprins semnand condica de prezenta in locul colegului sau de partid, regretatul deputat Ovidiu Musetescu. Cu toate ca falsul grosolan a fost asumat la vremea respectiva de Iordache, acesta nu a avut vreo problema sa-si asume rolul de Ministru al Justitiei in cabinetul Grindeanu, 11 ani mai tarziu.

„Ieri, inainte ca membrii Biroului Permanent sa ia in discutie problema absentelor, deputatul PSD Florin Iordache falsifica linistit semnatura lui Ovidiu Musetescu, campionul absolut la chiul parlamentar. Fara a fi deranjat de functionarii care pazesc listele, Florin Iordache iscalea cu nonsalanta, in dreptul fostului sef de la APAPS. Starea lui de spirit s-a schimbat brusc dupa ce aflat ca gestul lui a fost observat. „A... a... domnul Musetescu este prezent in grup... Stiti, el este mai mult prezent la partid...”, a spus, jenat, deputatul PSD. De asemenea, el a admis ca nu este prima data cand il semneaza pe Ovidiu Musetescu pe lista de prezenta.

„S-a intamplat, dar nu de multe ori”, s-a scuzat Iordache.(...) Deputatul Iordache, care este membru al Comisiei Juridice, ar fi trebuit sa stie ca, potrivit Codului Penal, „falsificarea unui inscris oficial prin contrafacerea scrierii ori subscrierii sau prin alterarea lui in orice mod, de natura sa produca consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani”, scria ziarul Gandul in 2006.
Ovidiu Musetescu incasa bani ca parlamentar, fara sa fie prezent la sedinte
Ovidiu Musetescu incasa bani ca parlamentar, fara sa fie prezent la sedinte

Si atunci, ca si acum, politicienii au gasit imediat o rezolvare a acestei probleme: au mutat condica de prezenta din holul Parlamentului, in sala de plen, astfel incat jurnalistii sa nu mai aiba acces la ea.

11 ani mai taziu, tocmai deputatul care a fost prins cu „ocaua mica”, avea sa fie cel care incearca sa schimbe Codul Penal. De aceasta data, insa, strada s-a impotrivit, spre mirarea politicienilor care erau obisnuiti sa-si faca „jocul” fara a fi trasi la raspundere.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si