Ministrul Justitiei, Raluca Pruna: "Altii fac autostrazi prin munte in trei ani, noua ne trebuie, dupa lege, cinci ani pentru un penitenciar"

Ministrul Justiei, Raluca Pruna, a participat, vineri, la o dezbatere publica la Cluj privins situatia penitenciarelor din Romania. Ea a declarat ca in timp ce altii construiesc autostrazi prin munte in trei ani, la noi e nevoie de cel putin cinci ani pentru construirea unui penitenciar, conform legii.

A.C., vineri 02 septembrie 2016 , 17:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Pe termen scurt, trebuie sa gasim niste solutii, sa rezolvam niste probleme sistemice. (...) Am mers foarte mult in penitenciare in primele luni si am vazut ca aproape toate persoanele cu care eu am discutat, sute de persoane, mi-au zis in general doua lucruri. Mi-au zis ca, bun, conditiile sunt cele care sunt, sunt precare, proaste si ca ei inteleg ca nu se pot corecta de pe o zi pe alta. Altii au spus ca, pe termen scurt, solutia sunt penitenciare noi sau reabilitarea unor unitati militare. Nu, nu sunt solutii pe termen scurt pentru ca dureaza, dupa legislatia romana - nu ma intrebati de ce - cinci ani ca sa construiesti un penitenciar, daca nu se intampla nimic pe parcurs”, a declarat Raluca Pruna, potrivit hotnews.ro.

"Altii fac niste autostrazi in trei ani, prin munte, noua ne trebuie, dupa legislatia romana, cinci ani, repet, daca nimeni nu contesta nimic pe parcurs. Atunci, cei cu care am vorbit in detentie mi-au spus mie si colegilor mei ca, bun, intelegem, dar vrem sa muncim. Chestiunea aceasta revine recurent, chestiunea aceasta cu munca", a mai adaugat ea.

Mai mult, Raluca Pruna s-a declarat nemultumita de comunitarea administrativa, dupa ce a aflat ca Pentitenciarul Gherla este un exemplu de buna practica in ceea ce priveste dreptul la munca al detinutilor, dupa sapte luni de mandat.

Ea a explicat ca la Penitenciarul Gherla sunt 400 de persoane aflate in detentie si care lucreaza la multinationale. Nu la fel sta situatia si in alte penitenciare din tara, unde detinutii nu muncesc nici macar o zi.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si