Ministrul Liviu Pop si-a adus protejata "multi-tasking" langa ell! Al treilea om din Ministerul Educatiei are 31 de ani si nici o legatura cu domeniul
Aflat intr-o criza fara precedent, invatamantul din Romania a facut o „achizitie” ciudata la nivel de minister.

O tanara de 31 de ani cu experienta zero in domeniul invatamantului sau cel al managementului a devenit al treilea om in ministerul condus de Liviu Pop. Sefa consilierilor de la educatie, Anca Ioana Urda vine de la Cluj si a lucrat ca administrator de cont la o banca din Satu Mare pana in septembrie 2010. Dupa aproape doi ani de pauza, ea face un salt spectaculos pana la cabinetul Ministrului delegat pentru dialog social, care, in 2012, era nimeni altul decat... Liviu Pop. Tanara, care la acea data avea doar 26 de ani, ramane in minister si dupa plecarea lui Pop, in mandatul Adrianei Doina Pana. In 2014, se intoarce la Cluj, ca ofiter bancar popriri. Dupa doar cateva luni, Anca Ioana Urda face un nou salt la Bucuresti, unde este numit inspector fiscal la ANAF – mari contribuabili, iar in 2016 se reintoarce la Cluj, tot la ANAF. In fine, din 20 iulie 2017, Anca Ioana Urda este numita secretar general adjunct la Ministerul Educatiei Nationale, printr-un ordin semnat de prim-minsitrul Mihai Tudose, ca urmare a unei adrese semnate de Liviu Pop cu o saptamana mai devreme. Mai precis, tanara este detasata, ceea ce inseamna ca, la finalul „misiunii” sale din fruntea Ministerului Educatiei, se va putea intoarce la vechiul job.
Anca Ioana Urda este licentiata in economie si are un master in banci si piete de capital. Conform propriului CV, se considera un bun organizator, un negociator priceput, are rezistenta la stres si este "o persoana multi-tasking". La aptitudini si competente personale, tanara a trecut: motivatie, punctualitate, perseverenta, seriozitate si gestionare eficienta a timpului. Alte aptitudini si competente sunt: muzica, arta si literatura.
In acest timp, Liviu Pop este acuzat de sute de parinti ca a dat peste cap tot sistemul de invatamant prin cateva decizii halucinante. El a interzis manualele auxiliare pentru tot ciclul primar si cel gimnazial, fara insa sa vina cu o solutie alternativa, inainte de inceperea noului an scolar. De asemenea, elevii de clasa a cincea au inceput anul cu un singur manual: cel de Educatie Fizica, o adevarata premiera pentru educatia din Romania. Ministerul nu a fost capabil sa tipareasca manuale pentru restul disciplinelor, editand in schimb un singur volum care sa cuprinda toate materiile. O alta problema la care nu s-a gasit vreo solutie pana acum este ca marea majoritate a scolilor din Capitala functioneaza in cladiri care nu au si nu pot obtine avizul ISU.





