Ministrul Mediului merge astăzi pe Insula Belina, reintrată în domeniul public după ce fusese cedată firmei Tel Drum

Ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, vizitează luni Insula Belina, reintrată în domeniul public, la şapte ani după ce a fost scoasă din proprietatea statului, trecută în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman şi dată în administrare firmei Tel Drum, apropiatdă de Liviu Dragnea.

M.A., luni 25 mai 2020 , 07:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În prezent, domeniul unde îşi petreceau timpul liber lideri ai PSD se află în administrarea Apelor Române.

Ministrul Costel Alexe şi directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR), Ervin Molnar, vor vizita luni, începând cu ora 12:00, insula Belina, suprafaţă care a reintrat, recent, în domeniul public al statului şi în administrarea ANAR, anunţă Ministerul Mediului într-un comunicat dat publicităţii duminică.

Vizita ministrului Mediului are loc la scurt timp după ce insula Belina, administrată în ultimii ani de firma Tel Drum, apropiată, fostului lider al PSD Liviu Dragnea, a reintrat în proprietatea statului.

Ludovic Orban:  Insula Belina şi Braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD şi ai lui Dragnea

Anunţul privind reintrarea insulei Belina şi a braţului Pavel în proprietatea statului a fot  făcut săptămâna trecută de către premierul Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern. 

”Oh, Belina! Am o veste bună să vă dau: după o lungă perioadă în care Insula Belina şi Braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD şi ai lui Dragnea, azi insula Belina va reveni în administrarea statului. Se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a Insulei Belina şi Braţului Pavel. Preluarea se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Judeţean cu Tel Drum. Preluarea va fi curată” a afirmat joi premierul Ludovic Orban.

Acesta a cerut să se verifice tot ce s-a construit ilegal în Insula Belina, iar Ministerul Mediului să decidă, prin Hotărâre de Guvern, modul de administrare a Insulei Belina.

Citeste si: China ne aduce știrea zilei. Vestea este uriașă! E gata vaccinul COVID

”Aşteptăm HG cu celeritate, să încheiem acest episod trist în care baronii roşii au încercat să transforme în moşie proprie proprietăţi ale statului român”, a mai declarat premierul.

Conform unor imagini difuzate de Digi 24, pe insula din judeţul Telorman au fost ridicate mai multe construcţii, între cate un două imobile care par a avea destinaţia de spaţii de cazare, un foişor, pontoane, dar şi o suprafaţă betonată de mari dimensiuni, care ar fost folosită pe post heliport şi care a fost amenajată în mijlocul unui teren viran. 

Accesul către imobilele şi pontoanele amenajate pe insula Belina este îngrădit de garduri şi porţi ferecate cu lacăte. 

Ministrul Mediului: Vor trebui depuse diligenţe pentru expertizarea construcţiilor ilegale în vederea, fie a obţinerii autorizării acestora sau a înlăturării lor

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat la Digi24 că va trebui adresată Oficiului de Cadastru Teleorman solicitarea de înregistrare şi respectiv a dreptului de administrare pentru Agenţia Naţională Apele Române.

”De asemenea, va fi necesar să promovăm o cerere de radiere a tuturor menţiunilor privind contractele de închiriere înaintate de CJ Teleorman pentru Tel Drum şi toţi ceilalţi apropiaţi ai lui Liviu Dragnea. În acest moment avem doar costuri pentru administrarea bunurilor, reparaţii curente, întreţinerea lucrărilor hidrotehnice şi asigurarea integrităţii construcţiilor. În acest sens sunt necesare măsuri pentru aplicarea planurilor integrate de management cantitativ şi calitativ a resurselor de apă pentru că asta ar fi trebuit să însemne tot ceea ce este astăzi complexul Belina. Totodată vor trebui depuse diligenţe pentru expertizarea construcţiilor ilegale în vederea, fie a obţinerii autorizării acestora sau a înlăturării lor în cazul în care normele incidente nu permit autorizarea", a afirmat Alexe.

Citeste si: O echipă de specialişti ai MApN, inclusiv medici, pleacă luni în SUA pentru a sprijini autorităţile din statul american Alabama în combaterea pandemiei de COVID-19

Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată în dosarul deschis de DNA în legătură cu Insula Belina

Insula Belina şi Braţul Pavel intraseră în 2013 în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, care le-a închiriat , la doar câteva zile după ce a intrat în administrare, firmei TelDrum. Fostul vicepremier Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată în dosarul deschis de DNA pe această temă.

Citeste si: Gabriela Firea, despre persoanele confirmate cu coronavirus, dar fără simptome: "Să fie tratate acasă"

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în anul 2013, ”prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice”, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, ”au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private”.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Live Stream Online „Survivor România” - Ediţia de duminică, 17 ianuarie - VIDEO. Primul... Live Stream Online „Survivor România” - Ediţia de duminică, 17 ianuarie - VIDEO. Primul consiliu de eliminare. Cine va părăsi competiția?
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
După vaccinare nu mai riscăm forme severe de COVID19. Medic: „Dar masca va rămâne... După vaccinare nu mai riscăm forme severe de COVID19. Medic: „Dar masca va rămâne obligatorie până în 2023”
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si