Ministrul Muncii, anunț despre diferențele de salarii

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat că salariul minim se va aplica diferențiat în funcție de studii, medii sau superioare.

M. P., vineri 14 decembrie 2018 , 11:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"În privinţa salariului minim, problema este un pic mai complexă şi aici vorbim despre dialog. Noi, Guvernul, avem dialog şi cu sindicatele şi cu patronatele. Suntem obligaţi, sau este îndatorirea noastră ca şi guvernanţi, să avem acest dialog. Plecăm iarăşi de la ceea ce noi numim programul de guvernare.

Noi, în programul de guvernare, toată lumea ştie că am spus de atunci, din participarea în campanie electorală, că vom introduce salariul minim brut garantat în plată pe ţară diferenţiat la nivel de studii: superioare şi studii minime. Aşa cum am spus, cum cred eu că îi stă bine unui Guvern, discutăm şi cu sindicatele şi cu patronatele.

La discuţiile cu sindicatele a fost această insistenţă să introducem acea diferenţiere pe 15 ani vechime. Am introdus acea diferenţiere. Am discutat şi cu patronatele, pentru că noi suntem cei care în tripartitul ăsta- Guvern, sindicate, patronate- trebuie să încercăm să aducem cumva la un numitor comun sindicatele cu patronatele- aşa văd eu rolul nostru.

Patronatele ne-au explicat, mai ales cele din industria textilă, din lohn în special, că ar fi o povară suplimentară pentru ei, care s-ar putea să le creeze probleme.

Şi atunci am stat şi am cumpănit şi am spus: 'Domnule, deocamdată o lăsăm aşa şi mergem pe ce am promis în programul de guvernare', şi aceasta vine în urma unei întâlniri pe care am organizat-o în judeţul Botoşani, împreună cu Camera de Comerţ din Botoşani. De fapt, a fost prima mea întâlnire în calitate de ministru al Muncii- era o întâlnire programată de când eram preşedinte la Comisia pentru buget-finanţe, pentru că mi-am dorit tot timpul cât am fost în Comisia pentru buget-finanţe să am un dialog excepţional cu mediul de afaceri.

Care sunt condițiile pentru a primi bani mai mulți de la 1 ianuarie 2019

Sunt oameni de afaceri mari din Bucureşti care vă pot oricând confirma că am mai convocat astfel de întâlniri şi am mai solicitat astfel de întâlniri, tocmai pentru a le asculta punctul de vedere, şi acolo s-a pus această problemă. Asta se întâmpla pe 30 noiembrie.

Ulterior, pe 1 decembrie, la Focşani, am rugat-o pe doamna prim ministru şi dânsa a acceptat, să îi primească pe aceşti oameni întreprinzători şi să discute şi dumneaei cu ei. Şi am discutat eu pe 30, doamna pe 1, ne-am întâlnit la Bucureşti, am rediscutat, am rediscutat şi am ajuns la această soluţie, aplicată acum, exact pentru a veni în sprijinul atât al angajatului, dar şi al angajatorului", a detaliat ministrul Muncii.

Budăi a precizat că s-a amânat aplicarea salariului minim brut diferenţiat după ce Guvernul a înţeles nevoia de predictibilitate a mediului de afaceri.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021. Consiliu de Urgenta in lacrimi. Un nou concurent este eliminat!... Survivor Romania 2021. Consiliu de Urgenta in lacrimi. Un nou concurent este eliminat! DECIZIA in privinta lui Culita si a lui Sebastian Chitosca dupa ce au incalcat regulamentul
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si