Ministrul Muncii avertizeaza: "Reducerea CAS ar putea duce la taieri de salarii in sectorul bugetar"

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a avertizat ca o reducere a CAS de catre Parlament ar putea antrena taieri de salarii in sistemul bugetar si ca o astfel de masura ar aduca pierderi de 7.7 miliarde la bugetul de stat.

A.C., luni 20 iunie 2016 , 16:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Nu exista nicio tara in lume care sa aiba mai multe beneficii din partea statului, salarii mai mari pentru functionari si in acelasi timp taxe mai mici. Nu exista asa ceva. Deci trebuie sa pastram un echilibru, pentru ca la finalul zilei, daca nu ne mai ajung banii, va trebui sa taiem de undeva si vom taia iar din salariile publice. E un avertisment extrem de serios", a spus ministrul, citat de Digi24.ro.

Declaratia ministrului Muncii, parlamentarii au votat mai multe legi cu impact bugetar. Doua initiative ale PSD, una privind reducerea CAS si o alta privind introducerea unui impozit specific in turism, au trecut de Senat, fara a se tine cont de pozitia Ministerului de Finante.

Si ministrul de Finante a avertizat asupra impactului bugetar al acestei masuri. "Am facut un calcul de impact, ar costa bugetul 7,7 miliarde de lei. Nu avem loc pentru o reducere a veniturilor atat de mare”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si