Ministrul Muncii: Nu creste varsta de pensionare. Pensiile minime vor disparea

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarant ca autoritatile nu au intentia de a egaliza varsta de pensionare a femeilor cu cea a barbatilor in noua Lege a pensiilor, deoarece in Romania nu exista acelasi standard si aceeasi medie de viata ca in Uniunea Europeana, unde tendinta de iesire la pensie este spre 70 de ani.

Webeditor: V.P. Author: A.C. luni 02 octombrie 2017 , 10:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"S-a tot discutat in aceasta perioada ca vrem sa intervenim la varsta de pensionare. Parerea mea este ca noi nu avem acelasi standard de viata si aceeasi medie de viata ca in Uniunea Europeana ca sa ne ducem dupa ei la 67 de ani, chiar tendinta este spre 70 de ani de iesire la pensie, si de egalizat femeile cu barbatii.

Practic, ajungi sa cotizezi toata viata si te mai bucuri de pensie un an sau doi, daca mai apuci sa te bucuri de pensie. Din punctul acesta de vedere, noi nu avem de gand sa facem asta. Exista o directiva a Uniunii Europene care obliga Romania ca pana in 2030 varstele de pensionare sa fie egalizate la barbati si la femei, dar mai avem destul de mult pana in 2030 si vom mai vedea ce va mai fi pana atunci. Nu ne-am propus sa facem si nici in Programul de Guvernare nu figureaza asta", a precizat Vasilescu intr-o interventie la postul de televiziune, potrivit ziare.com.

Citeste si: Politist mort de beat, gasit dormind la volan

Mai mult decat atat, aceasta a precizat ca pensiile minine actuale vor trece ca prestatii sociale in noua lege si se vor mari de la 520 de lei, la 640 de lei in 2018.
Nu vor mai fi acele pensii minime despre care sa discutam in legislatia de pensii, vor trece ca si prestatie sociala.

Ele vor ramane, chiar se vor mari de anul viitor.

"Asa numita acum pensie minima, care este de 520 de lei, va ajunge la 640 de lei, dar nu va mai fi categorisita ca si pensie, ci ca o prestatie sociala. Am avut stupefactia sa observam ca, dupa ce am crescut indemnizatia sociala minima de la 400 la 520 de lei, sunt foarte multi pensionari cu 520 de lei, care au cotizat, care au muncit, si este clar ca va trebui sa corectam sistemul", a explicat Vasilescu

Totodata, ministrul Muncii a precizat si faptul ca in Programul de Guvernare e prevede o scadere cu sase ani a varstei de pensionare pentru femeile care au peste trei copii.

Cititi mai mult AICI.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si