Ministrul Muncii oferă noi informații în ceea ce privește creșterea pensiilor: „Oamenii trebuie să știe!”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut noi declarații cu privire la creșterea pensiilor.

M.A., duminică 10 mai 2020 , 15:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Modificări majore nu vom face, pentru că am bulversa cadrul legislativ, care oricum se adaptează greu. Mă refer la casele de pensii, la sistemul informatic. Sunt necesare câteva intervenţii, totuşi. Voi aştepta trecerea perioadei delicate pentru a readuce în discuţie anumite modificări punctuale care ţin de aplicarea deciziilor CCR şi de anumite disfuncţionalităţi, dar nu vor fi modificări majore.

După 6 luni de muncă, pot spune că cel mai simplu este să faci legi. Mai greu este să faci treabă, să faci ca aparatul public să funcţioneze. Aici este adevărata muncă. De făcut legi şi aruncat cu promisiuni nu e greu.

Citeste si: Cum se poate contesta amenda primită în perioada stării de urgență

Vor fi modificări punctuale pe care le vom discuta în spaţiul public. Vorbim de sporurile nepermanente şi nu numai”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Citeste si: Romaşcanu, despre Ciolacu: Nu are istoric medical, analizele sunt în regulă

Ministrul Muncii declară că pentru creșterea pensiilor se așteaptă o evaluare făcută de ministerul Finanțelor.

„Aştept evaluarea pe care ministrul Finanţelor o va face asupra încasărilor la Buget. Dacă situaţia este corespunzătoare cu ceea ce dorim să fie, nu am niciun motiv să îngrijorez pensionarii şi să promovez un alt discurs. Rolul meu este să aplic legea şi să susţin prioritizarea cheltuielilor în buget de aşa manieră încât să respectăm legea cum este ea.

Citeste si: Alte 231 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate. Totalul în România a ajuns la 15.632

În loc să fac declaraţii publice, mi-am concentrat atenţia pe dreptul oamenilor şi pe a face tot ce e omeneşte posibil să punem legea în vigoare. Cu siguranţă pensiile cresc! Banii sunt prinși în buget, dar dacă apar schimbări oamenii trebuie să ştie de ce, să li se explice”, a mai spus Violeta Alexandru.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si