Alexandru Rafila a fost prezent, sâmbătă, în judeţul Bistriţa Năsăud, unde a participat la inaugurarea unei Secţii Externe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Acolo, ministrul Sănătăţii a declarat că, un studiu făcut pe peste 350 de pacienţi internaţi cu forme grave de COVID arată că în şapte din opt cazuri infecţia a fost provocată de varianta Omicron.

Ministrul Sănătății a anunțat ce variantă COVID-19 provoacă cele mai grave cazuri de infectare cu virusul

Alexandru Rafila a făcut mai multe declarații despre un studiu făcut pe pacienţi internaţi la ATI COVID finalizat la sfârşitul săptămânii trecute. Astfel, din rezultatele studiului s-a constat că, „12,5% dintre cazurile grave sunt provocate de varianta Delta a virusului, celelalte fiind cauzate de varianta Omicron”.

Ministrul Sănătăţii: „12,5% dintre cazurile grave sunt provocate de varianta Delta a virusului, celelalte fiind cauzate de varianta Omicron”

Ministrul Sănătăţii: „12,5% dintre cazurile grave sunt provocate de varianta Delta a virusului, celelalte fiind cauzate de varianta Omicron”

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: În martie am putea renunța la certificatul COVID. Care vor fi ultimele restricții care vor fi ridicate în România

„Am făcut un studiu, el a fost finalizat la sfârşitul săptămânii trecute. Peste 350 de probe de la pacienţi internaţi în secţiile ATI, de la toate secţiile ATI din ţară, au fost secvenţiate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

Rezultatele preliminare: 12,5% dintre pacienţi au varianta Delta, restul -  varianta Omicron.

Deci unu din opt dintre cei care sunt secţiile de terapie intensiv au infecţie cu varianta Delta”, a mai adăugat Alexandru Rafila, sâmbătă.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 12 februarie. Peste 18.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si