Ministrul Sănătății a cerut ca toate spitalele din România să aloce locuri pentru pacienții infectați cu Coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi, că toate spitalele din România trebuie să primească pacienți cu COVID-19. Acesta a mai spus că toate unitățile medicale trebuie să aloce minim 10% din paturile de terapie intensivă și 15% din celelalte locuri pentru bolnavii infectați cu COVID-19.

Author: Alina Raducu joi 15 octombrie 2020 , 17:25

Ministrul Sănătății a cerut ca toate spitalele din România să aloce locuri pentru  pacienții infectați cu Coronavirus
Ministrul Sănătății a cerut ca toate spitalele din România să aloce locuri pentru pacienții infectați cu Coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alte 4.013 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 168.490,

potrivit datelor publicate joi de Grupul de Comunicare Strategică. Este pentru a doua zi la rând când România înregistrează peste 4.000 de îmbolnăviri pe zi, cu o zi în urmă fiind raportate 4.016 cazuri noi. Joi au fost atinse noi recorduri: cele mai multe decese- 73 și cei mai mulți pacienți internați la terapie intensivă- 721.

Ministru Sănătății vrea ca toți pacienții infectați cu COVID-19 să aibă locuri în spitale

"Urmarea situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei Covid-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare din faza I, faza II și suport Covid-19, vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării

unor circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitiv, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare", se arată în nota datată pe 14 octombrie, adresată către "toate spitalele din municipiul București",semnată de conducerea DSP București.

Direcția de Sănătate Publică a Capitalei a transmis tuturor spitalelor din București să creeze "circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitivi", privind "numărul insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2" din spitalele în care sunt internați pacienții cu Covid-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si