Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă folosirea măştilor de protecţie în şcoli

Mai este doar o lună până la începerea școlii și România se află sub incidența unui nou val pandemic. Toți elevii și părinții își pun întrebarea dacă se va purta sau nu masca de protecţie sanitară în şcoli din septembrie.

Author: Sorin Negru luni 08 august 2022 , 20:34

masca de protectie scoli

Mssca de protecție va fi recomandată în școli, dar nu obligatorie

[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă folosirea măştii de protecţie în şcoli, chiar măsura nu este una oficială și nu s-a luat o decizie cu privire la obligativitatea purtării măștii în instituțiile de învățământ.

Citeste si: Rafila ne trimite să ne ridicăm iodul

"Masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli, nu la ora de sport, ca să nu existe astfel de întrebări care nu îşi au locul în acest moment", a declarat luni ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila: Mai vedem peste două săptămâni 

Alexandru Rafila a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, ce estimări are în legătură cu cazurile de COVID din luna septembrie, când încep şcolile.

"Să vedem evoluţia din următoarele două săptămâni şi să putem peste două săptămâni să avem o apreciere şi legată de evoluţia din septembrie", a msi spus Rafila.

Citeste si: VIDEO- Ministrul Rafila, mesaj important pentru români: "Îi îndemn pe românii de până la 40 de ani să ridice cât mai repede pastilele de iodură de potasiu"

Potrivit ministrului, este de așteptat ca orice activitate care înseamnă o creştere a interacţiunilor sociale semnificativă să aibă un impact și asupra transmiterii virusului.

"Începerea şcolilor reprezintă o intensificare a circulaţiei în mijloacele de transport în comun, interacţiune între grupuri de persoane care nu au trecut prin boală sau nu au fost vaccinate. Sigur că există o anumită creştere, depinde să vedem de la ce nivel plecăm spre sfârşitul lunii august ca să putem să facem o apreciere a evoluţiei”, a mai afirmat Rafila.

alexandru rafila masti scoli

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă folosirea măştilor de protecţie în şcoli

[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Sănătății este convins că, dacă şcolile asigură condiţii de igienă la grupurile sanitare și dezinfectanţi, atunci lucrurile pot fi ţinute sub control. 

"Eu sunt convins că şi şcolile acum sunt mult mai bine pregătite, ştiu ce au de făcut... Cel puţin în prima lună când vremea va permite acest lucru să recomandăm foarte insistent aerisirea sălilor de clasă, a spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport se pot efectua în aer liber. Aşa că, dacă şcolile respectă aceste condiţii şi asigură condiţii de igienă în zona grupurilor sanitare, copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranţă la ore, să aibă acces la dezinfectanţi, cred că lucrurile pot fi ţinute sub control”, a explicat Rafila.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si