Ministrul Sanatatii, anunt URIAS! Ce se va intampla in fiecare spital din Romania, incepand cu 1 ianuarie 2019

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a anuntat ca fiecare spital judetean de urgenta va avea de la 1 ianuarie 2019 un centru in care sa fie tratati pacientii cu accident vascular cerebral.

M. P., vineri 29 iunie 2018 , 13:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministrul Sanatatii a vorbit despre schimbarile pe care le pregateste incepand cu 1 ianuarie 2019.

„Partea de neurologie afecteaza cel mai mult calitatea vietii unor pacienti post traumatic, adica accidente vasculare si alte diagnostice. in primul rand ne gandeam sa definim foarte clar recuperarea neurologica. Dorim sa infiintam aceste centre de `stroke` in fiecare spital judetean, deja avem aceste 11 centre, dar pentru a le putea pune in functiune pe toate cele 41 pe care ni le dorim, medicii se vor pregati la Bucuresti, intr-un centru de pregatire, vom aloca resurse pentru asta”, a spus Pintea la deschiderea celei de-a opta editii a Cursului European de Neuroreabilitate - RoNeuro Brain Days, care se desfasoara la Eforie Nord.

„Acest program national sper eu ca va incepe sa functioneze din plin de la 1 ianuarie. Incercam sa punem pe hartie o colaborare foarte buna intre unitatile de primiri urgente, servicii de ambulanta, SMURD, astfel incat pacientul sa ajunga in timp util, in 3 ore, sa putem sa-i facem aceasta tromboliza", a mai afirmat Pintea.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si