Ministrul Sănătăţii: Cazurile uşoare, medii şi cele asimptomatice să meargă către domiliciu, printr-un punct tampon

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Constanţa, că specialiştii ministerului analizează posibilitatea ca, atunci când spitalele de suport pentru Covid-19 vor ajunge la jumătate din capacitate, cazurile uşoare, medii şi cele asimptomatice de coronavirus "să meargă către domiciliu, dar printr-un punct tampon".

M.A., duminică 05 aprilie 2020 , 16:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Ne gândim la nivelul ministerului ca, atunci când spitalele de suport să aibă o capacitate să spunem la jumătate, cazurile uşoare şi medii sau cele asimptomatice să meargă către domiciliu, dar printr-un punct tampon. Menţionăm că aşteptăm şi momentul când vom putea pe cei din carantină să îi dăm în izolare la domiliciu, aşteptăm să treacă acest flux pentru sărbătorile pascale care se va termina cam în două săptămâni”, a declarat Nelu Tătaru. 

Citeste si: Anunț de ultim moment făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

El a mai spus că unităţile medicale au primit măşti FFP2. 

"Stocurile sunt în reevaluare, am văzut că s-au primit şi măşti FFP2, chiar acum eram anunţat, 4.000 de măşti FFP2 în acest moment. Am început să realizăm şi stocurile la nivel de Unifarm, vor fi dirijate în funcţie de prima, a doua şi a treia linie către toate spitalele care tratează Covid, iar apoi şi celor care nu tratează acum Covid, dar vor putea trata Covid sau pentru unităţile de primire urgenţe, ATI, boli infecţioase, care inopinat se pot confrunta cu un pacient care se dovedeşte a fi Covid”, a spus Nelu Tătaru. 

Citeste si: Mureş: 51 de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în izolare la domiciliu, după confirmarea infectării cu coronavirus la un cadru medical

Întrebat dacă sunt discuţii pentru intrarea în carantină a unui nou oraş, ministrul Sănătăţii a spus că în acest moment nu. 

Nelu Tătaru s-a aflat duminică în judeţul Constanţa, el vizitând Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Sanatoriul Balnear Techirghiol, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Citeste si: Coronavirus România: 251 de noi cazuri de îmbolnăvire. Bilanțul total a ajuns la 3864 infectați

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si