Ministrul Sănătăţii despre cazul femeii arse: "Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denotă o cascadă de nereguli deosebit de grave"

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a dat asigurări, în cadrul şedinţei de Guvern de luni, că cei responsabili în cazul femeii care a fost arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca din Capitală, vor fi sancţionaţi conform legii şi a precizat că a trimis Corpul de Control la această unitate medicală şi deja există un raport preliminar care scoate în evidenţă ”o cascadă de nereguli”. Premierul Ludovic Orban a solicitat un raport amănunţit.

Author: K.B. luni 30 decembrie 2019 , 12:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a dat asigurări că echipele ministerului ”lucrează pentru aflarea adevărului”, în cazul femeii de la Spitalul Floreasca care a fost arsă în timpul unei operaţii.

Citeste si: Cazul femeii care a murit după ce a fost arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca, preluat de Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei
”Din păcate, după cum ştiţi, pacienta a decedat ieri seară şi vrem să

transmitem condoleanţele noastre familiei îndurerate. Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denotă o cascadă de nereguli deosebit de grave şi vreau să vă asigur că vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător să nu se mai întâmple într-un spital din România şi să vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului. Am trimis Corpul de Control din primul moment în care am aflat, Inspecţia Sanitară de Stat, Direcţia de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat şi a demarat ancheta. Vom avea un raport final la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Costache.

Citeste si: Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus plângere penală în cazul femeii arse în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca. El acuză încercări de ”muşamalizare”

Citeste si: Adrian Mutu, printre cele mai mari eşecuri din Ligue 1 în ultimii zece ani, potrivit RMC Sport

Premierul Ludovic Orban a solicitat un raport amănunţit.

”Vă solicit un raport foarte amănunţit care să surprindă toate amănuntele încă din momentul primei operaţii. Că pleacă de la prima operaţie şi apoi ulterior, care au fost toate amănuntele. Este foarte important şi cum a apărut actul adiţional la protocol, de ce s-a decis utilizarea pentru că se ştie că acel dezinfectant este utilizat pentru dezinfectarea mâinilor şi numai pentru dezinfectarea mâinilor. Sunt multe amănunte acolo care trebuie edificate astfel încât să se ştie adevărul pentru că probabil va fi şi o anchetă realizată de Parchet şi acolo noi trebuie să punem la dispoziţia Parchetului toate informaţiile care sunt rezultate dintr-un control efectuat cât se poate de exigent şi în cele mai mici amănunte”, a spus Orban.

În final, ministrul Costache a dat asigurări că cei responsabili vor fi sancţionaţi.

”Vreau să vă asigur că responsabilii vor fi sancţionaţi conform legii”, a spus Costache.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si