Ministrul Sanatatii, Florin Bodog, trage un semnal de alarma: a nu vaccina copilul este sinonim cu rele tratamente aplicate minorului

Parlamentarii vor hotari daca si cum vor fi sanctionati parintii care decid sa nu isi vaccineze copiii. Dar, pana la stabilirea amenzilor, proiectul de lege privind vaccinarea este de astazi in dezbatere publica. Singura certitudine a specialistilor: noul act normativ va intra in vigoare de la inceputul lui 2019.

Webeditor: V.P. Author: Stirile Kanal D marți 11 aprilie 2017 , 19:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Avem un proiect pentru legea vaccinarii, o dezbatere publica si parinti impartiti in doua tabere. Fie ca sunt pro sau contra, importanta este sanatatea copiilor lor.

Reporter:  A nu vaccina copilul inseamna, este sinonim cu rele tratamente aplicate minorului. Corect?

BODOG, ministrul Sanatatii:: Corect. Noi armonizam legea pe care o scoatem noi cu legislatia deja existent.

In Parlament se va decide modul in care se va aplica acest lucru.

Pana una alta, in noul proiect este inclus un paragraf din legea protectiei copilului care prevede ca parintii pot fi trasi la raspundere pentru rele tratamente aplicate minorului.

FLORIN BODOG: Este o sanctiune care este deja pravazuta in lege, nu este o sanctiune din aceasta lege a vaccinarii. Face referire la o lege deja existent in Romania. Aceasta este o decizie a Directiei pentru Protectia Copilului. Exista o lege in acest sens si comisia noastra va sesiza.

CONTRADICTIA DIN...LEGE

Noua lege nu prevede sanctiuni, dupa cum spune insusi ministrul sanatatii, tocmai pentru ca este perfectibila.
Dar, copiii vor putea fi inscrisi la scoala sau la gradinita numai daca parintii fac dovada vaccinarii.

Insa dreptul la educatie este garantat prin constitutie.  

FLORIN BODOG: Orice lege care dorim sa fie aplicabila are nevoie de acest capitol de sanctiuni. Aceste sanctiuni vor aparea dupe dezbaterile publice si cele parlamentare din cadrul comisiilor de sanatate din Senat si Camera Deputatilor.

- Sa inteleg mai mult despre aceste vaccinuri...de exemplu hexavalentul are 6 tulpini si la 1 ani saracul copil se lupta cu 6 boli pe care de fapt nu le are.


 
Toti parintii care refuza sa isi vaccineze copiii vor trece pe la o comisie de consiliere. Un psiholog, un sociolog si specialisti in boli infectioase sau imunologie le vor explica beneficiile si riscurile vaccinarii. Potrivit statisticilor Romania are una dintre cele mai mici rate de imunizare din Europa. Dupa ce va fi dezbatut public, proiectul va intra in Parlament pentru forma finala.
 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Survivor Romania 2021! Cine este eliminat in lacrimi din... Momente dramatice la Survivor Romania 2021! Cine este eliminat in lacrimi din competitie dintre Stefan Ciuculescu, Raluca Dumitru, Andrei Dascalu si Marius Craciun
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si