Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat Ionel Oprea, care este medic militar, merg astăzi la Suceava după ce noua conducere a Spitalului Judeţean a demisionat

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi secretarul de stat Ionel Oprea, medic militar, merg joi la Suceava după ce noua conducere a Spitalului Judeţean a demisionat. Ionel Oprea va rămâne la Spitalul Judeţean pentru gestionarea situaţiei.

Author: M.A. joi 02 aprilie 2020 , 10:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”În această dimineaţă, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii şi noul secretar de stat, Ionel Oprea se vor deplasa la Suceava. Secretarul de stat va rămâne în localitate pentru gestionarea situatiei”, au transmis reprezentaţii Grupului de Comunicare Strategică.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava,  Florin Filip, şi directorul medical Doina Ganea Motan au demisionat, miercuri,  în condiţiile în care 200 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus.

Directorul de îngrijiri medicale Mihaela Hreceniuc nu a demisionat, dar este în izolare la domiciliu.

Citeste si: Alte două decese ale unor persoane diagnosticate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 94

Medicii sunt îngrijoraţi de faptul că li se termină echipamentele de protecţie de pe secţii, în timp ce în depozitele spitalului sunt astfel de materiale, dar nu există o organizare pentru ca acestea să fie distribuite cadrelor medicale.

Anterior, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 200 de cadre medicale din Suceava au fost infectate cu coronavirus. Este vorba despre 45 de medici, 77 asistenţi medicali, 24 infirmiere, 10 îngrijitoare şi personal auxiliar 44.

Citeste si: Doi arestați de la Gherla vor să scape de închisoare pe motiv de… coronavirus!

În 25 martie, Nelu Tătaru, care era secretar de stat în MInisterul Sănătăţii, a propus suspendarea contractului pentru managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu, iar şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost de acord. 

Citeste si: Ministrul Educatiei, despre situația anului școlar: Vom anunța scenariile corelate cu ceea ce se întâmplă de la o zi la alta

La momentul acela, 80 de cadre medicale erau confirmate cu coronavirus. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si