Minune de Sfânta Parascheva! O tânără, părăsită de logodnic înainte de nuntă, şi-a împlinit dorinţa după ce s-a rugat la moaşte

În fiecare an pe data de 14 octombrie este praznuită Sfanta Parascheva. Zeci de mii de pelerini au mers la Iaşi, pentru a se ruga la moaştele Sfintei Parascheva.

Webeditor: C.I.P. Author: M. P. luni 15 octombrie 2018 , 16:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Printre pelerini s-a aflat şi o tânără cu o poveste dramatică. Fata ar fi trebuit să se căsătorească cu alesul inimii ei. Însă, acesta a părăsit-o şi s-a căsătorit cu o altă fată.
Tânăra a suferit şi îşi pierduse şi speranţa, nu mai credea că îşi va mai găsi un alt bărbat.

Pentru că preotul din localitatea sa cunoştea povestea, a sfătuit-o să meargă la Iaşi să se roage la moaştele Sfintei Parascheva şi să lase şi un pomelnic. O lună mai târziu, fata s-a căsătorit cu un alt băiat şi este extrem de fericită.

Citeste si: Captură impresionantă în portul Constanţa. Poliţiştilor nu le-a venit să creadă când au văzut peste ce au dat. Totul era ascuns într-un container

Sfânta Parascheva este cunoscută în popor ca Sfânta Vineri, personaj des întâlnit în basmele românilor. Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, cuvioasa Parascheva a săvârşit numeroase vindecări miraculoase şi alte minuni în timpul vieţii sale.

Moaştele Sfintei Parascheva au fost aduse la Iaşi de către domnitorul Vasile Lupu şi aşezate în ctitoria sa, Biserica Sfinţii Trei Ierarhi. La sfârşitul secolului al XIX-lea, moaştele sfintei au fost mutate în Catedrala Mitropolitană din Iaşi.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si