Mircea Basescu a fost eliberat conditionat - Ce a declarat fratele fostului presedinte la iesirea din penitenciar?

Mircea Basescu, fratele fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, urmeaza sa fie eliberat conditonat. Decizia instantei este una definitiva.

Webeditor: V.P. Author: C.I.P. luni 11 septembrie 2017 , 10:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
 
UPDATE: Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, a iesit extrem de relaxat pe poarta penitenciarului si a stat putin si de vorba cu ziaristii prezenti la fata locului. "Mi-a prins bine la puscarie.
Am mai slabit!"
, a declarat Mircea Basescu. 
 
 
Mircea Basescu, condamnat la patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta si aflat la Penitenciarul Poarta Alba, va fi eliberat conditionat, a decis, luni, Tribunalul Constanta. Decizia magistratilor este definitiva.
 
Tribunalul Constanta a respins astfel contestatia depusa de procurorii anticoruptie la decizia Judecatoriei Medgidia din 19 iulie, de eliberare conditionata a fratelui fostului presedinte Traian Basescu.
 
Dupa decizia Tribunalului Constanta, care este definitiva, Mircea Basescu ar urma sa paraseasca Penitenciarul Poarta Alba in câteva ore, dupa finalizarea formalitatilor.
 
Mircea Basescu a executat un an si trei luni din pedeapsa de patru ani de inchisoare.
 
Mircea Basescu a spus in fata instantei ca are probleme de sanatate, ca este nevoit sa isi cumpere medicamentele de care are nevoie si ca alti condamnati cu pedepse mai mari ca a sa au fost pusi deja in libertate, admitându-li-se cererea de eliberare conditionata. El a mai spus ca nu va fi tentat sa savârseasca alte fapte de coruptie dupa iesirea din inchisoare.
 
Mircea Basescu a avut pâna in prezent trei cereri de eliberare conditionata, prima fiind depusa in toamna anului trecut.
 
El a fost condamnat definitiv in iunie 2016, de Curtea de Apel Constanta, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost judecat pentru ca ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lânga magistrati pentru solutionarea unui proces care il viza pe Sandu Anghel. Instanta a pastrat, astfel, decizia data initial de Tribunalul Constanta, in ianuarie 2016.
 
In acelasi dosar, Marian Capatâna a primit trei ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenta. Capatâna a fost liberat conditionat la sfârsitul lunii iunie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinti, dupa ce, anterior, Judecatoria Drobeta Turnu Severin luase o decizie similara.

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si