Fostul actor Mircea Diaconu a intrat în politică încă din anul 1990, însă nu a activat serios în vreo formațiune până în anul 2008, atunci când a devenit parlamentar din partea PNL. Apoi, Mircea Diaconu a fost ales președintele partidului.

În anul 2012, Mircea Diaconu a fost numit ministru al Culturii, însă Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil deoarece deținea funcția de director al Teatrului Nottara concomitent cu cea de senator și ministru.

Citeste si: Fabuloasa avere a lui Alexandru Cumpănașu, cel mai bine plătit semi-bugetar din România

Citeste si: Dăncilă: Moţiunea de cenzură cu care ne ameninţă opoziţia nu va trece nici de această dată

Citeste si: Cine sunt candidaţii la alegerile prezidenţiale din 2019

În ultimii 5 ani, Mircea Diaconu a fost europarlamentar independent, membru ALDE.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Mircea Diaconu – candidat susţinut de ALDE şi PRO România la alegerile prezidențiale 2019
Mircea Diaconu declaratii

Mircea Diaconu- declarații controversate

"După Băsescu s-a epuizat, s-au dus și au găsit un primar (Klaus Iohannis – n.red.), specialist în imobiliare, scriitor de testamente false și l-au spălat, l-au albit și l-au pus pe scaunul lui Crin pentru că nici el nu corespundea. Am asistat la multiple modificări de alegeri.

Aproape că e inutil să mai votăm, câtă vreme au învățat perfect să modifice rezultatul alegerilor, ori direct, ori prin penibilele trasesime la care asistăm și astăzi.

Fac alte majorități.

Am tot vorbit despre acest stat subteran, ocult, acest stat există și în ziua de azi și funcționează perfect cu protocoalele, cu abuzurile incredibile funcționează. Cine să se opună acestui stat paralel ocult? Doamna Dăncilă, care a fost plecată nouă ani de zile și nu știe, nu l-a văzut? Nu știe că există.

Domnul Iohannis? Care este a treia replică de Băsescu, adică două mandate Băsescu și încă una ca înlocuitor, ca să nu zic nechezol"

Citeste si: Cine nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019

Citeste si: Viorica Dăncilă și-a depus candidatura la alegeri prezidențiale 2019. Câte semnături a strâns

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Calendarul complet al votului din luna noiembrie

Citeste si: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?- radioimpuls.ro

Citeste si: Cele mai spectaculoase ținute de la MTV Music Awards 2024. Cum au apărut vedetele pe covorul roșu- antena3.ro

"Cred că sunt 600 și ceva de mii, însă vin în continuare.

Plicurile vin, multe dintre ele au fost trimise acasă, de undeva din țară. Am depus însă 400 și ceva de mii. Pentru că e un lucru de spus, dacă vii cu două milioane de semnături, sus unde sunt câțiva oameni care muncesc să le verifice, este ușor caraghios, chiar răutăcios să îi pui pe oamenii ăștia să răsfoiască două milioane.

Mi se pare ridicol. De ce, doar din orgoliu? Nu, e nevoie de 200.000 și probabil câteva în plus în caz că sunt greșeli", a mai spus candidatul ALDE și PRO România, în fața sediului BEC.

Alegeri prezidențiale 2019- CALENDAR

Potrivit calendarului alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.

De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

O altă noutate față de anii precedenți o reprezintă faptul că alegătorii, care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23:59. Ușile nu li se mai închid în nas, sunt lăsați să voteze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si