Cutremur pe scena politică. Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare!

Fostul trezorier al PSD din epoca Dragnea, Mircea Drăghici, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare și urmează să fie încarcerat în scurt timp! Instanța Supremă a confirmat astfel decizia din primă instanță împotriva lui Drăghici, luată în octombrie 2020.

Author: Razvan Ilie joi 01 iulie 2021 , 15:01

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a fost condamnat definitiv joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare cu executare pentru delapidare[Sursa foto: Facebook / Mircea Draghici]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost condamnat definitiv joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare cu executare pentru delapidare, într-un dosar în care este acuzat că a folosit subvenţiile primite de PSD de la stat pentru a-şi cumpăra un imobil, informează Agerpres.

Citeste si: VIDEO| Alegeri electorale cu scandal și amenzi

Mircea Drăghici și-a cumpărat casă pe ”Bulevardul Milionarilor” cu banii de la PSD

Procurorii DNA l-au acuzat pe Mircea Drăghici că ar fi luat 380 de mii de euro din banii de subvenții ai partidului ca să-și cumpere o locuință în nordul Capitalei.  În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii scriu că fostul trezorier al

PSD se face vinovat de delapidare şi de utilizarea subvenţiilor partidului în alte scopuri decât acelea pentru care sunt destinate.

Mircea Drăghici a fost acuzat de DNA că ar fi semnat un contract pentru a-şi cumpăra o casă de 500.000 de euro, pe care ar fi plătit-o inclusiv din banii PSD-ului.

Citeste si: VIDEO- Senatoarea Diana Șoșoacă, scandal fără precedent în Parlament! "M-a prins de față și.." L-ar fi LOVIT pe...

Casa alesă de Mircea Drăghici este situată în nordul Capitalei, pe o stradă cunoscută drept ”Bulevardul Milionarilor”, pe care se găsesc multe locuinţe foarte scumpe. Drăghici a dat un avans, dar o mare parte din sumă, respectiv 380 de mii de euro, urmau să fie plătiţi sub forma unei chirii din banii de subvenţii ai partidului.

Contractul a fost reziliat imediat ce Autoritatea Electorală a început ancheta. Contactat de jurnaliști, Mircea Drăghici a negat acuzaţiile, spunând că se va apăra în instanţă.

Citeste si: Un condamnat pentru pornografie infantilă, reales primar în Prahova!

Conform deciziei din prima instanță, lui Mircea Drăghici i s-au interzis mai multe drepturi pe o perioadă de 3 ani, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerc[Sursa foto: Facebook / Mircea Draghici]

Lui Mircea Drăghici i s-au interzis mai multe drepturi

Conform deciziei din prima instanță, lui Mircea Drăghici i s-au interzis mai multe drepturi pe o perioadă de 3 ani, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Pe latură civilă, instanţa a constatat că Partidul Social Democrat nu s-a constituit parte civilă în cauză. Judecătorii au mai dispus confiscarea sumei de 19.000 euro de la Mircea Drăghici.

Citeste si: Fostul trezorier al PSD, condamnat la 5 ani închisoare cu executare

Mircea Drăghici a promovat legea prin care partidele au primit sume uriașe de la stat

Mircea Drăghici s-a aflat în vizorul DNA şi pentru alte nereguli în gestionarea fondurilor de la bugetul de stat. El este acuzat şi că ar fi cumpărat pentru partid o maşină de lux, pe care la câteva zile a trecut-o pe numele soţiei. După un an, aceasta a achitat-o, virând banii partidului.

Mircea Drăghici a fost promotorul unor modificări la legea partidelor politice şi cel care a propus majorarea fondurilor alocate formaţiunilor parlamentare.

Aceste modificări au intrat în vigoare la începutul anului 2019, de când subvenţia pe care toate partidele parlamentare o primesc de la stat a crescut de 20 de ori!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si