Mircea Geoana, despre scutul antiracheta de la Deveselu: "Romania nu a fost niciodata mai importanta pentru Occident cum este astazi"

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, este de parere ca Romania ar trebui sa fructifice economic amplasarea scutului antiracheta la Deveselu si a explicat ca in acest moment Romania are un rol foarte important in Occident.

marți 17 mai 2016 , 16:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mircea Geoana a explicat, la Realitatea TV, că România nu a fost niciodată mai importantă pentru puterile mondiale, cum este astăzi.

"Am fost la această conversaţie de la început. Alergam prin congresul american cu hărţi care descriau exact ceea ce avem astăzi la Deveselu. Ceea ce n-am ştiut niciodată să facem este să colectăm dividentele economice ale relevanţei noastre stategice. România nu a fost niciodată mai importantă pentru Occident, cum este astăzi.

Un fel de geografie indispensabilă pentru interesele puterilor globale", a spus Mircea Geoană.

Potrivit preşedintelui Senatului, România nu colectează dividendele economice ale relevanţei noastre strategice din trei motive, dar în primul rând din cauza clientelismului politic.

" Unu, cei care ar trebui să facă treaba asta nu sunt, în clipa de faţă, în locurile în care ar trebui să fie. Pentru că profesioniştii au fost distrusi de clientelismul politic. Doi, acest nivel mare de corupţie din România descurajează investiţiile. Trei, nu ştim să negociem, pentru că în structurile statului român şi-au făcut loc, înlocuindu-i pe cei care sunt de meserie, politruci politic i", a conchis Mircea Geoană


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Raed Arafat, decizie de ultimă oră! Ce ordin intră în aplicare de astăzi? Raed Arafat, decizie de ultimă oră! Ce ordin intră în aplicare de astăzi?
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
b1.ro
Lovitură fără precedent pentru Diana Șoșoacă! Ce nu va mai avea voie să facă timp de... Lovitură fără precedent pentru Diana Șoșoacă! Ce nu va mai avea voie să facă timp de trei luni în Parlamentul României? Va fi sancționată drastic
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si