Misterul de la mormantul preotului Nil Dorobantu! Oamenii sunt convinsi ca parintele e un sfant dupa ce au aflat ce s-a intamplat aici

"A fost un inger. Zbura si facea minuni". Sunt marturiile cutremuratoare ale celor care l-au cunoscut pe parintele Nil Dorobantu, considerat, de multi, un sfant care facea minuni inca din timpul vietii. Si mai tulburator e insa misterul din jurul mormantului sau, din care trupul i-a disparut. Va invit sa urmariti o istorie pe cât de stranie, pe atât de adevarata.

Webeditor: A.C. Author: Stirile Kanal D marți 26 septembrie 2017 , 19:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nil Dorobantu. Sau sfantul descult. Cinstit de unii, considerat un ratacit, de altii. Caterisit, alungat din manastire, urmarit, inchis si torturat de Securitate, s-a stins ca un martir, in 1977.

Margareta Prejbeanu: “I-au smuls unghiile de la maini d ela picioare.

L-au torturat”.

La ani de la moartea lui, ucenicii si cei care l-au cunoscut fac marturii tulburatoare: “Venea lumea la el. Vai de mine, vai de mine. Oameni bolnavi. Bolnavi, bolnavi. Nu lua un leu”.

Livia Carmaciu: “Un sfant era si este catalogat aici in zona. Aici asa a fost. Un sfant. Un sfant”.

“Am auzit ca facea multe minuni prin Moldova”, spune Ioan Nistoran, fostul preot.

Pentru harul sau, oamenii veneau de la sute de kilometri departare si stateau la coada, ca sa-i asculte povestele ori sa le citeasca din sfanta biblie. 

Localnicii povestesc despre puterile asemanatoare lui Iisus Hristos, pe care calugarul le avea. Se spune ca in perioada detentiei a stat in aceeasi celula cu Arsenie Boca, iar painea o transforma in cozonac. Acum, la ani de la moartea sa, continua sa ramana un mister ce s-a intamplat cu trupul lui. Cand rudele au cerut deshumarea, sicriul din mormant era gol.

Se spune ca osemintele i-au fost furate si adapostite in nordul Moldovei, ca moastele sale sa continue sa faca minuni si dupa moarte.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si