Moarte învăluită în mister pentru un tânăr de 18 ani: Mihai voia să devină preot, însă a sfârșit spânzurat. Apropiații lansează o ipoteză șocantă

Un absolvent al Seminarului Teologic din Turnu Măgurele a fost găsit spânzurat în grădina casei sale, într-un sat de lângă Roșiori de Vede.

Author: M.A. vineri 15 octombrie 2021 , 13:50

Moarte învăluită în mister pentru un tânăr de 18 ani: Mihai voia să devină preot, însă a sfârșit spânzurat. Apropiații lansează o ipoteză șocantă

Moarte învăluită în mister pentru un tânăr de 18 ani: Mihai voia să devină preot, însă a sfârșit spânzurat. Apropiații lansează o ipoteză șocantă

[Sursa foto: Facebook.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Moarte învăluită în mister

Anchetatorii care au ajuns la fața locului au confirmat faptul că băiatul s-a sinucis. Cu toate astea, mama tânărului lansează o ipoteză șocantă. Femeia cere oamenilor legii să reia ancheta în acest caz, întrucât mama îndurerată crede că fiul ei ar fi fost ucis de un vecin.

Povestea de viață a lui Mihai

Povestea lui Mihai este una extrem de emoționantă. Mama sa naturală l-a abandonat direct la maternitate, copilul fiind crescut de asistenta maternală care l-a înfiat.

Mamă a trei fete, Liliana Bălșan din satul teleormănean Coșoteni l-a crescut și pe Mihai ca pe fiul ei natural, care devenise oficial mezinul familiei. 

Citeste si: VIDEO| Un băiat de 14 ani din Bistrița a fost găsit spânzurat: adolescentul ar fi acceptat o provocare de pe internet

Femeia îndurerată povestește că băiatul era un elev silitor și foarte credincios. Mergea deseori la biserica din Coșoteni, acolo unde cânta în cor.

Lăcașul de cult a devenit mănăstire pe parcursul anilor, iar adolescentul s-a împrietenit cu un grup de călugări. 

Acela a fost momentul în care Mihai a decis că vrea să devină preot. A intrat cu nota 9,75, la Seminarul Teologic „Sfântul Calinic Cernicanul” din Turnu Măgurele.

Când a revenit acasă, Mihai a spus că nu mai vrea să devină preot, întrucât a realizat că nu are vocea potrivită. 

A hotărât să stea lângă mama sa, care între timp devenise văduvă și trăia singură, întrucât surorile lui mai mari au plecat la muncă în Spania. 

Moarte învăluită în mister pentru un tânăr de 18 ani: Mihai voia să devină preot, însă a sfârșit spânzurat. Apropiații lansează o ipoteză șocantă

Moarte învăluită în mister pentru un tânăr de 18 ani: Mihai voia să devină preot, însă a sfârșit spânzurat. Apropiații lansează o ipoteză șocantă

[Sursa foto: Facebook.com]

Ipoteză șocantă lansată de mama adolescentului

Liliana Bălșan l-a iubit ca pe ochii din cap pe Mihai. A făcut mereu tot posibilul ca tânărul să nu ducă lipsă de nimic.

Din acest motiv, femeia crede ca a stârnit gelozie în rândul vecinilor. Mai exact, un vecin trecut de 30 de ani începuse să fie foarte atent la ceea ce se întâmpla în familia și anturajul lui Mihai.

Mama mai spune că vecinul provenea dintr-o familie foarte săracă și era cunoscut în localitate drept o persoană agresivă. 

Au fost foarte multe episoade în care Mihai ajunsese să fie terorizat de acest vecin, care îl obliga să îi dea diferite sume de bani. 

„Eu știu că Florin l-a învățat să consume droguri și îl amenința mereu. Îl obliga să-i dea bani și amenința des că, dacă nu-i dă cât îi cere, îl omoară. Uneori, amenința că o să mă omoare și pe mine”, a declarat Liliana Bălșan pentru Gândul.ro.

Citeste si: Accident sau sinucidere. A plonjat în gol cu fiul de doi ani în braţe, totul în ziua logodnei

În apărarea fiului său, femeia a vorbit inclusiv cu șeful de post de la Vedea, despre care spune că omul legii nu a făcut absolut nimic. 

Mai mult decât atât, ar fi contactat inclusiv polițiști de investigații criminale din Roșiori de Vede, însă nici de această dată nu a obținut vreun sprijin din partea acestora. 

În tot acest timp, anturajul lui Mihai începuse să se schimbe. Nu mai era tânărul credincios care stătea mai mult pe la mănăstire. Un hoț din comună l-ar fi abordat pe băiat și i-a propus să-l ajute la o spargere. 

Femeia spune că Mihai a anunțat atunci Poliția, iar răufăcătorul a fost prins în flagrant, în curtea victimei.

Cu toate acestea, polițiștii nu i-au oferit suport tânărului, care a început să aibă necazuri tot mai mari. 

„În data de 18 aprilie l-am luat pe Duțu, așa cum îl alintam eu pe Mihai și am plecat în Spania, la una dintre fetele mele, ca să am grijă de copilul ei în timpul în care era plecată la lucru. După ce m-am întors cu el acasă, a fost nevoie să revin în Spania, iar Duțu a rămas să aibă grijă de casă”, a mai spus Liliana Bălșan.

Citeste si: De ce s-a sinucis "fratele" lui Zanni? Cu ochii în lacrimi, câștigătorul Survivor România a vorbit deschis despre prietenia cu Alexandru: "Nu putea nimeni să îl ajute..."

Mihai rămânea constant fără telefoanele mobile pe care mama sa i le cumpăra, spunând fie că le-a pierdut, fie că i-au fost furate.

În data de 20 septembrie, Mihai o anunța pe mama lui că merge să facă un nou contract de telefonie mobilă, întrucât rămăsese din nou fără telefon.

După câteva zile însă, băiatul nu a mai dat niciun semn. Îngrozită, femeia a anunțat dispariția tânărului la Poliția Roșiori de Vede.

Șeful de Post a transmis că a mers la adresă, acolo unde Mihai Bălșan era de negăsit. 

Mama a apelat apoi la un vecin, care i-a spus că ușile casei erau descuiate, luminile aprinse, iar ușa camerei lui Mihai era încuiată. Vecinul nu a vrut să forțeze ușa, așa că a hotărât să plece. 

Liliana a insistat ca bărbatul să spargă încuietoarea și l-a rugat să verifice și în grădină. 

Chiar acolo avea să fie făcută descoperirea macabră: trupul lui Mihai era spânzurat cu o sfoară, de un par al gardului. Se întâmpla pe 28 septembrie. 

Vestea a șocat-o pe mama tânărului, care a leșinat în urma celor auzite.

S-a întors împreună cu fiicele sale, pentru a ridica de la morgă trupul neînsuflețit al lui Mihai. 

„Am intrat la morgă să-l iau pe Duțu. Am văzut cadavre aruncate pe jos, pline de viermi. Copilul meu era într-un sac. L-am deschis să vad urma de la sfoară, pentru că sunt sigură că i s-a înscenat sinuciderea. Era plin de viermi. Am mers în curte și am rupt o creangă cu frunze ca să-l scutur”, a mai povestit, printre lacrimi, mama tânărului decedat, potrivit Gândul.ro.

Femeia arată cu degetul spre autorități și este sigură de faptul că Mihai este o victimă a unei crime odioase. 

„Ultima oară am vorbit cu el sâmbătă, 25 septembrie. Văzând că nu mai răspunde, am anunțat, marți, Poliția Roșiori.

Acestia au cerut șefului de Post să meargă să verifice ce se întâmplă, dar acesta nu a vrut să verifice și a zis că trece a doua zi.

Copilul meu a fost omorât și agățat cu o funie de un par, în încercarea de a da impresia că s-a sinucis. În data de 3 ianuarie acest an, sesizasem Poliția că a fost sechestrat și amenințat cu moartea de trei indivizi din sat, dar nu s-a luat nici o măsura împotriva lor”, a completat Liliana Bălșan.

Între timp, reprezentanții IPJ Teleorman au comunicat că au deschis o anchetă pentru moarte suspectă, în urma căreia vor să stabilească cu exactitate în ce condiții și-a pierdut viața Mihai Constantin Bălșan.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si