"S-au vindecat de boli grave". Moaștele a trei sfinți făcători de minuni aduse la o biserică din București

Credincioșii din Capitală și nu numai se pot ruga în această săptămână la moaștele a trei mari sfinți făcători de minuni - Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou și Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț.

Author: Sorin Negru miercuri 15 februarie 2023 , 14:37

 Moaștele a trei sfinți făcători de minuni aduse la o biserică din București

Moaștele a trei sfinți făcători de minuni, la o biserică din București

[Sursa foto: Ziarul Lumina]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Începând de marți, 14 februarie, au fost aduse spre închinare la Biserica Bărbătescu Vechi din sectorul 5 al Capitalei, fragmente din moaștele a trei sfinți.

Citește și: Moșii de iarnă 2023. Cum se desfășoară slujba de Sâmbăta Morților?

Este vorba de trei mari duhovnici făcători de minuni: Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou și Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț.

Citește și: Calendar ortodox 16 februarie 2023. Ce sărbătoare este joi?

Vreme de o săptămână, credincioșii au ocazia de a se ruga pentru sănătatea lor și a celor dragi.

Moaștele a trei sfinți făcători de minuni la o biserică din București

[Sursa foto: Ziarul Lumina]

Sfântul Nectarie, "un mare vindecător de boli, în special al bolii cancerului"  

Marți dimineața, la Biserica Bărbătescu-Vechi din Capitală au fost aduse sfintele moaște ale celor trei sfinți foarte iubiți de români.

Citeste si: Jaf la raft! Producătorii de ulei, de zahăr și de unt s-ar fi înțeles să scumpească prețurile intenționat. Consiliul Concurenței a început investigațiile- kanald.ro

Citeste si: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație- wowbiz.ro

Potrivit Ziarului Lumina, moaștele au fost așezate spre închinare, iar soborul de preoți a săvârșit o slujbă de Te Deum, mulțumind împreună cu credincioșii lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra întregii comunități.

Citește și: Sâmbăta Sfântului Teodor 2023. Tradiții și obiceiuri românești

"Ne-a binecuvântat Dumnezeu cu prezența tuturor categoriilor de sfinți. Sfântul Nectarie, un ierarh, este mare făcător de minuni și vindecător de boli, în special al bolii cancerului. Pe Sfântul Efrem cel Nou, Dumnezeu l-a învrednicit de săvârșirea multor minuni după descoperirea sa. Ne bucurăm și de prezența unui sfânt român, Cuviosul Ioan Iacob", a explicat părintele paroh Viorel Dincă.

Moaștele a trei sfinți făcători de minuni aduse la o biserică din București

Moaștele a trei sfinți făcători de minuni aduse la o biserică din București

[Sursa foto: Ziarul Lumina]

De unde au fost aduse moaștele celor trei sfinți făcători de minuni

Racla cu fragmente din moaștele Sfântului Nectarie și Sfântului Efrem au fost aduse de la Biserica Buna Vestire-Belu de părintele paroh Daniel-Alexandru Bărîcă, pe când cealaltă raclă a fost adusă de la Mănăstirea Chiajna-Giulești de părintele protosinghel Antim Bâru, starețul așezămân­tului monahal.

Zilnic, până vineri, 17 februarie, în biserica Parohiei Bărbătescu Vechi vor fi săvârșite, dimineața, Sfânta Liturghie, iar seara, slujba Vecerniei și alte rugăciuni.

Citeste si: Veste incredibilă pentru mămicile din România! Cine poate beneficia de 2.000 de lei, sub formă de voucher!- kfetele.ro

Citeste si: „Sper din tot sufletul să conștientizeze că are nevoie de ajutor”. Maurice Munteanu a reacționat după ce Ana Morodan a fost reținută de poliție, fiind prinsă sub influența substanțelor interzise și a alcoolului- radioimpuls.ro

Vineri, în ziua de prăznuire a Sfântului Teodor Tiron, ocrotitorul lăcașului de rugăciune, programul liturgic va culmina cu săvârșirea Acatistului marelui mucenic de la ora 8:00, iar de la ora 9:30, a Sfintei Liturghii și a slujbei Parastasului.

Sfintele moaște aduse marți vor pleca tot vineri, la ora 14:00, după săvârșirea unei slujbe de Te Deum.

Rugăciuni pentru vindecarea de boli

[Sursa foto: Ziarul Lumina]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si