Mobilizare de forte in Valcea! Pompierii militari intervin si la aceasta ora pentru evacuarea apei din gospodariile oamenilor. In localitatea Babeni oamenii au fost evacuati

Zeci de pompieri militari intervin si la aceasta ora pentru scoaterea apei din gospodariile oamenilor din judetul Valcea.

Author: M. P. marți 10 iulie 2018 , 20:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Peste o suta de pompieri militari intervin, marti, in localitatile Babeni, Dragasani, Calimanesti, Horezu, Baile Govora si Ramnicu Valcea, judetul Valcea fiind sub cod rosu de inundatii.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), marti, peste o suta de  pompieri valceni intervin in sprijinul cetatenilor din localitatile Babeni, Dragasani, Calimanesti, Horezu, Baile Govora si Ramnicu Valcea.

”Militarii actioneaza pentru evacuarea apei din gospodarii, realizarea digurilor de protectie cu saci de nisip si evacuarea preventiva a persoanelor din locuintele inundate”, anunta IGSU.

Sursa citata precizeaza ca in localitatea Babeni au mai fost evacuate preventiv zece persoane (6 minori si 4 adulti), iar alte 131 s-au autoevacuat. Anterior, 77 de persoane din 25 de gospodarii din localitate au fost evacuate dupa ce raul Bistrita a iesit din matca.

”Acestea au fost cazate temporar in spatiile puse la dispozitie de autoritati. La acest moment, in zona, apa este in scadere”, precizeaza IGSU.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si