Modă periculoasă pe TikTok. Ce riscă tinerii care își lipesc buzele în timpul somnului

Una dintre cele mai utilizate aplicații la momentul actual, Tik Tok-ul a devenit mai curând un drog pentru tinerii internauți.

Author: Laura Macovei joi 27 octombrie 2022 , 12:13

Modă periculoasă pe TikTok. Ce riscă tinerii care își lipesc buzele în timpul somnului

Modă periculoasă pe TikTok. Ce riscă tinerii care își lipesc buzele în timpul somnului

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu plusuri și minusuri, Tik Tok se laudă cu noi trenduri și provocări. De data aceasta, un nou tren pare că pune viața tinerilor în pericol. Aceștia sunt încurajați să-și lipească buzele cu bandă adezivă înainte de culcare, scrie CNN.

Motivul ar fi că somnul este mult mai bun dacă respirăm doar pe nas. În plus, cei care își lipesc buzele scapă și de sforăit.

Ce spun medicii

În realitate, spun medicii, acest trend este foarte periculos pentru cei care îl pun în practică.

Medicii confirmă că respiratul pe nas este mai sănătos, însă cei cu probleme de respirație vor întâmpina mari probleme dacă își lipesc buzele în timpul nopții, riscând chiar să se sufoce.

Citeste si: Chirurgul vedetelor, moarte violentă

Dacă suferiți de apnee obstructivă în somn, acest lucru poate fi foarte periculos ”,

a spus specialistul în somn Raj Dasgupta, profesor asociat de medicină clinică la Keck School of Medicine de la Universitatea din California de Sud.

Există dovezi limitate cu privire la beneficiile lipirii buzelor și aș fi foarte atent, chiar aș vorbi cu un medic înainte de a încerca acest lucru ”, a adăugat Dasgupta.

Cu toate acestea, în niciunul dintre videoclipurile de pe TikTok vizualizate de CNN nu a fost menționat acest risc. Sunt prezentate doar avantajele.

Îmi lipesc gura în fiecare seară. Somnul corect este cu foarte important pentru pentru a arăta și a te simți cât mai bine ”, spune o utilizatoare. 

Citeste si: De nedescris: O femeie a fost înghițită de vie de un piton, în Indonezia

Apneea obstructivă în somn, care înseamnă colapsul complet sau parțial al căilor respiratorii, este una dintre cele mai frecvente și periculoase tulburări de somn.

Potrivit experților, milioane de oameni nu sunt diagnosticați.

 

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si