Vaccinul Pfizer produce mai multe afecțiuni de miocardită

Vestea proastă este că aceste cazuri de inflamaţie rară a inimii la bărbaţii sub 30 de ani sunt relativ mai mari după vaccinul Moderna, în comparaţie cu cei care au primit vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, a declarat, joi, directorul medical al Moderna, dr. Paul Burton, într-o discuţie telefonică cu ziarişti.

Burton a citat date din Franţa privind bărbaţii cu vârste cuprinse între 12 şi 29 de ani.

Acestea au arătat că au existat 13,3 cazuri de miocardită la 100.000 de persoane pentru vaccinul Moderna, comparativ cu 2,7 cazuri la 100.000 de persoane pentru vaccinul Pfizer.

Cu toate acestea, el a prezentat şi date de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor care au arătat că ratele de formă uşoară sau gravă de Covid sunt mai mici la beneficiarii de vaccinuri Moderna decât la cei care au primit vaccinurile Pfizer sau Johnson & Johnson.

Citeste si: Franța a intrat în valul 5 al pandemiei Covid. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Câte cazuri grave au fost după administrarea serului Moderna

După ce s-au imunizat cu serul produs de compania Moderna au existat 86 de cazuri grave la 100.000 de oameni. Acest lucru se compară cu 135 de cazuri de acest fel la 100.000

pentru vaccinul Pfizer, a spus el. 

Datele au arătat, de asemenea, că persoanele nevaccinate au un risc de unsprezece ori mai mare de a muri în comparaţie cu cei care au primit vaccinuri.

”Deşi cred că autorităţile sanitare evaluează cu atenţie datele, fiind adecvat de precaute, puteţi vedea că acestea continuă să recomande utilizarea vaccinului ARNm-1273 al Moderna”, a spus el.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

”Credem că echilibrul dintre beneficii şi riscuri este extrem de pozitiv”, a adăugat el.

Peste 71 de milioane de americani sunt complet vaccinaţi cu vaccinul Moderna, potrivit datelor compilate de CDC.

Pe de altă parte, Europa a aprobat vaccinul pentru Covid-19 al Moderna pentru utilizare la adolescenţi în iulie. Cu toate acestea, unele ţări, cum ar fi Finlanda şi Suedia, au întrerupt de atunci utilizarea vaccinului la persoanele de sub 30 de ani, din cauza preocupărilor legate de miocardită.

Citeste si: Veste bună: două tratamente anti-COVID, autorizate în țările UE

Reacții adverse vaccinare

[Sursa foto: PixaBay]

De ce apar afecțiunile cardiace în rândul tinerilor

Oamenii de ştiinţă încă încearcă să-şi dea seama de ce bărbaţii tineri se confruntă cu afecţiunea cardiacă după vaccinare, dar unii presupun că hormonii ar putea juca un rol, în special testosteronul, precum şi faptul că vaccinul Moderna utilizează o doză mai mare de ARNm decât cel al lui Pfizer, a spus Burton.

Citeste si: Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut o noapte turbată. Vreau să zic că m-am odihnit foarte bine.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

”Cred că această ipoteză a testosteronului este importantă.

Ştim că există într-adevăr o anumită inflamaţie asociată cu testosteronul.... Avem în seria primară, după cum ştiţi, 100 de micrograme de ARNm, deci avem niveluri puţin mai mari de proteină spike, iar acesta ar putea fi şi un factor care contribuie”, a spus Burton.

Acesta a mai arătat că Moderna nu a observat niciun caz de miocardită la cei care au primit vaccinul de rapel, care reprezintă jumătate din doza utilizată în seria sa primară de vaccinuri.

El a spus că Moderna va continua să monitorizeze cazurile. Cazurile raportate de miocardită sunt în general uşoare, simptomele se rezolvă de la sine, a adăugat el.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si