-Cum iesiti, doamna? Nu mai iesim ca ne ducem in rapa. Incercati sa treceti. Nu, ca ma pierd in santul asta. De cand nu ati iesit din curte? De trei saptamani nu am iesit.

-Si cand aveti nevoie de paine, cine va cumpara? Fiica-mea. E abrupt aici, nu puteti sa treceti. Mi-e frica sa nu cad.

-Ma aplec, frec cu o bucata de carpa si le spal.

Daca as intra cu noroiul care este aici, il tarasc inauntru.

O singura cale spre civilizatie au bietii oameni si aceea e cu fundu-n sus: excavatoarele uriase care sapa, cara si rastoarna lasa-n urma transee si mormane de pamant ca la razboi. Asupra inamicilor de lut, nici cateii doritori de oase nu se-avanta!

Chinul locuitorilor de pe aceasta strada poarta un nume: MODERNIZARE. A-nceput acum jumatate de an si s-a transformat intr-un cosmar care nu se termina:

-Sa vedeti cum face aici: galc, galc. Trancaneste. Nu a trancanit pana acum. Dati-va mai departe ca acolo e o crapatura.

De cand cu sapaturile, locuitorii strazii devenita ulita dorm iepureste. Fiecare zgaltaitura le mai face o crapatura in ziduri.

-Uitati-va! Casa asta nu a avut nici o crapatura, aia ma deranjeaza pe mine.
De cand au aparut crapaturile? De vreo 3 luni. De cand au aparut lucrarile? Sigur.


- Doamne fereste! Cu sufletul aici stau. Nu mi-e ca mor, ma-sa pe gheata, dar oi sta schiloada prin fundul beciului.

-Mai rezista casele? Nu mai rezista. Daca mai vin 2,3 ploi. Uitati cum s-a rupt betonul...


In caz de dezastru, bunicii n-au cum sa fuga: doar tinerii care locuiesc pe strada Tecuci au curaj sa paseasca pe podetele din lemn.


- Acum e uscat, dar cand e ud... Mai trimit fata sa-mi ia cate ceva, altfel e vai de capul nostru. 1:43

Raluca Ardean- purt. De cuv. Primaria Galati: Lucrarile de pe strada Tecuci au inceput in luna martie a acestui an si termenul lor pentru executie este de 14 luni. Probabil, in luna mai a anului viitor, daca totul merge conform planului, ar trebui sa fie finalizate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pana la termenul de receptie a lucrarii, oamenii se roaga sa nu ploua. Altfel, vor avea de tras si mai mult decat pana acum.




Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si