
1 din 3 | Modificări în noul an școlar. Numărul maxim de elevi va fi schimbat, potrivit noii Legi a Educației

2 din 3 | Modificări în noul an școlar. Numărul maxim de elevi va fi schimbat, potrivit noii Legi a Educației

3 din 3 | Modificări în noul an școlar. Numărul maxim de elevi va fi schimbat, potrivit noii Legi a Educației
Numărul de elevi dintr-o clasă se va schimba, comparativ cu perioada anterioară, potrivit noii Legi a Educației.
Potrivit decidenților din minister, media numărului de elevi este de 22 de elevi.
Limita superioară este de 26 de elevi. Limita inferioară a fost stabilită la 15 elevi, pentru fiecare clasă din cadrul unei instituții de învățământ preuniversitar
. "Învățământul liceal, inclusiv dual: clasa cuprinde, în medie, 22 de elevi, dar nu mai puțin de 15 și nu mai mult de 26",
Modificări în noul an școlar. Numărul maxim de elevi va fi schimbat, potrivit noii Legi a Educației
Numărul maxim de elevi a fost redus cu patru persoane
De asemenea, comparativ cu anul precedent, numărul maxim de elevi într-o clasă de liceu a fost redus cu patru persoane.
Mai mult decât atât, au existat modificări și la nivelul învățământului postliceal, unde s-a înregistrat o scădere a numărului de cursanți, de la 30 la 28.
Referitor la învățământul sportiv și artistic, numărul maxim de elevi într-o clasă scade de la 25 la 24, potrivit Antena3.ro
"Învățământul sportiv și de artă: clasa cuprinde, în medie, 16 elevi, dar nu mai puțin de 8 și nu mai mult de 24, și poate fi constituită din maximum 4 grupe. Grupa cuprinde, în medie, 7 elevi, dar nu mai puțin de 4 și nu mai mult de 10", potrivit textului de lege.
Toți copiii vor avea un card de elev
O altă schimbare importantă adusă de începutul anului școlar 2023-2024 constă în implementarea cardului național de elev.
Modificări în noul an școlar. Numărul maxim de elevi va fi schimbat, potrivit noii Legi a Educației
Acest document va fi oferit gratuit elevilor, va avea numele lor și va fi utilizat pentru a le asigura beneficiile stabilite în legislația educațională și pentru a accesa facilitățile oferite de companiile private.
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.