Modificari in sistemul educational: elevii vor acorda calificative profesorilor. La 40 de absente nemotivate, elevii vor fi exmatriculati

Ministerul Educatiei Nationale a aprobat miercuri, 10 august Statutul Elevului, care este un document care reglementeaa drepturile si obligatiile elevilor inmatriculati in institutiile de invatamant din Romania.

A.S., joi 11 august 2016 , 09:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Notele de la teste vor putea fi contestate

Statutul Elevului prevede ca elevul să "poate solicita, oral, profesorului să justifice rezultatul lucrării, în cel mult cinci zile de la aflarea notei" dacă o notă este considerată injustă.

Dacă elevul sau părintele nu consideră justificate argumentele dascălului, pot cere în scris conducerii unităţii de învăţământ reevaluarea lucrării, iar analiza va fi făcută de alţi doi profesori de specialitate care nu predau la clasa respectivului elev.

Elevii vor avea dreptul sa foloseasca telefoanele mobile in timpul orelor

De asemenea, documentul elaborat de Ministerul Educaţiei prevede că „elevii vor avea dreptul să utilizeze telefoanele mobile în timpul orelor, doar dacă o fac în scop educativ şi numai cu acordul cadrului didactic".

De asemenea, documentul elaborat de Ministerul Educaţiei prevede că „elevii vor avea dreptul să utilizeze telefoanele mobile în timpul orelor, doar dacă o fac în scop educativ şi numai cu acordul cadrului didactic".

La 40 de absente nemotivate, liceeni vor fi exmatriculati

Cât îi priveşte pe liceeni, la acumularea a cel puţin 40 de absenţe nemotivate, unitatea de învăţământ poate decide exmatricularea definitivă a acestora.

Elevii nu se vor mai putea reînmatricula decât în anul şcolar următor, la un alt liceu, arată statutul.

Profesorii vor primi calificative din partea elevilor

Vestea că profesorii ar putea primi calificative pe activitatea de la catedră de la elevi este primită de directorul unui Colegiu Naţional din Bucureşti ca o speranţă că în acest mod managerii unităţilor de învăţământ vor avea pârghiile necesare pentru a-I înlătura pe dascălii care abuzează de statutul lor.

 

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si