Modificarile Legilor Justitiei ii favorizeaza pe criminali. Presedintele Iohannis critica in termeni duri noile amendamente

Ucigasa de la metrou ar putea fi pusa in libertate daca propunerile coalitiei PSD-ALDE de modificare a codului penal vor intra in vigoare. Si asta pentru ca exista un amendament care interzice folosirea imaginilor video ca proba intr-un dosar! Iar asta e doar inceputul!

Author: I. I. joi 14 decembrie 2017 , 19:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Recent am avut o crima odioasa la metrou, acele inregistrari nu mai pot fi folosite  ca probe in dosarul penal pentru ca au fost facute fara mandat! asta e situatia pe care vor sa o creeze PSD ALDE in Romania.

"Sunt niste amendamente care ridica ..da niste semne de intrebare, nu intram in detalii! Pai sunt ale dumneavoastra! nu ma apuc sa va detaliez, sunt amendamente depuse,vom asculta vom hotari se adopta sau nu."

Presedintele Klaus Iohannis critica in termeni duri modificarile ce ar putea fi aduse Codului penal. Ca sa respecte directiva europeana privind prezumtia de nevinovatia, puterea face exces de zel si de amendamente.

Pe mana lui Florin Iordache sunt acum si modificarile ce vor fi aduse codului penal. De dupa coloanele salii in care se face si se desface destinul justitiei unei tari, Florin Iordache spune cateva vorbe.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Florin Iordache: "Deci, daca vreti...pai da, spuneti-ne ca sunt amendamentele aici! deci mi s-a parut....pai

sunt aici amendamentele! Nu discut amendamente! Dar sunt aici!"

Opozitia face si ea ce poate. Semnaleaza schimbarile care ar putea arunca in aer dosarele penale.

"In cursul urmaririi penale si al judecarii cauzei in procedura de camera preliminara sunt interzise comunicarile publice....referitoare la faptele si persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Incalcarea acestei obligatii reprezinta infractiune  si se pedepseste potrivit legii penale. S-a stabilit o interdictie de a se da comunicate de catre organele de urmarire cu privire la aceasta faza de urmarire penala, noi sa nu mai stim nimic".

"Ele vor avea un efect devastator asupra anchetelor noastre pentru ca elimina foarte multe din instrumentele investigative"

Si procurorii DIICOT sunt ingrijorati de schimbarile care le-ar afecta grav activitatea.

Aceste imagini ar putea deveni istorie, daca amendamentul PSD-ALDE va trece de votul Parlamentului. In plus arestul preventiv ar putea imbraca forme diferite in functie de categoria sociala din care face parte suspectul.

"Se doreste ca masura arestului preventiv sa fie luata in special pentr infractiuni cu violenta, pt gulere albe infractiuni de coruptie cum se spune....s-ar dori arestul la domiciliu".

Luni comisia speciala se va reuni din nou si va incepe dezbaterea amendamentelor la Codul Penal si de Procedura Penala.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si