Mogulul de la Hollywood, Harvey Weinstein, condamnat la 16 ani de închisoare pentru viol și agresiune sexuală

Celebrul producător de la Hollywood, Harvey Weinstein, a fost găsit astăzi vinovat de o nouă infracțiune de viol, copulare orală forțată și de o acuzație de abuz sexual în Los Angeles, primind o nouă condamnare, de 16 ani de închisoare.

Author: Sorin Negru joi 23 februarie 2023 , 23:48

Harvey Weinstein, restul vietii dupa gratii

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În octombrie 2017, Harvey Weinstein a fost acuzat de abuzuri sexuale care datau de la sfârșitul anilor 1970.

Ca reacție, el a fost demis din compania sa și exclus din Academia de film de la Hollywood.

Peste 80 de femei au făcut acuzații de hărțuire sexuală și/sau viol împotriva lui Weinstein.

Citește și: A câștigat 2,5 milioane de euro când avea 16 ani, dar mama ei i-a risipit toți banii pe haine și petreceri. Acum a luat o decizie radicală

Acuzațiile au declanșat campania #MeToo pe rețelele sociale și acuzațiile ulterioare de abuz sexual împotriva multor bărbați puternici din întreaga lume.

Harvey Weinstein si una dintre victimele sale

Weinstein are 70 de ani și se află deja după gratii

Weinstein a fost arestat și acuzat de viol în New York în mai 2018 și a fost găsit vinovat de două din cinci infracțiuni în februarie 2020, fiind apoi condamnat la 23 de

ani de închisoare.

Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro

Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro

Mogulul filmului, în vârstă de 70 de ani, a început deja să ispășească această pedeapsă, iar noua condamnare îl regăsește în închisoare.

„Este o sentință crudă, având în vedere vârsta lui, starea de sănătate și condițiile condamnării sale în Los Angeles, unde singura acuzație a fost din partea unei persoane care a mințit, iar judecătorul și procurorul au fost conștienți de minciună și au permis acest lucru, inclusiv despre aspecte critice din declarația ei”, a declarat reprezentanta lui Weinstein, Juda Engelmayer, privitor la noua sentință.

Harvey Weinstein, situatie umilitoare

"Este o zi tristă pentru justiție"

„Nu este dreptate, ci se aruncă o grămadă de acuzații în capul unui bărbat despre care mulți oameni tocmai au hotărât că ar trebui eliminat și aruncat indiferent de fapte” a continuat Engelmayer.

"Vom face apel. Judecătorul, similar celui din procesul său din New York, care nu a fost numit din nou în sala de judecată, va fi în cele din urmă retras pentru părtinire și nedreptate. Mulți vor sărbători această acțiune, dar este o zi tristă pentru dreptate și justiție și sper ca toți cei mulțumiți de pedeapsa primită astăzi să nu fie prinși vreodată de partea greșită a culturii anulării în timp ce proclamă fără speranță și fără voce inocența.”

Citește și: Milionara ucisă cu 17 lovituri de cuțit în baie. Motivul șocant pentru care nepotul ei de 19 ani a comis crima

În decembrie 2022, Weinstein a fost găsit vinovat de viol, sex oral forțat și un alt număr de abateri sexuale care implică o femeie cunoscută sub numele de Jane Doe 1.

Citeste si: Veste bună pentru femeile din România! Statul oferă vouchere de 250 de lei pentru alimente, chiar înainte de Paște- kfetele.ro

Citeste si: Victor Vrânceanu, primele declarații despre despărțirea de Andreea Antonescu: „Au existat anumite nemulțumiri de ambele părți”- radioimpuls.ro

Jurații au ajuns la un verdict după mai mult de 40 de ore și nouă zile de deliberări, în urma unui proces care a durat o lună.

Weinstein s-a confruntat cu două acuzații de viol și cinci capete de acuzare pentru agresiune sexuală care au implicat patru femei. Pentru o parte dintre acuzații el a fost achitat.

Weinstein a pledat nevinovat și a spus că nu a întreținut relații sexuale fără consimțământul reclamantelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si