Momente extrem de tensionate pentru Guvernul Tudose. Ce s-a intamplat la sedinta social-democratilor
Politica

Momente extrem de tensionate pentru Guvernul Tudose. Ce s-a intamplat la sedinta social-democratilor

A.L.
12 oct 2017

Momente extrem de tensionate pentru Guvernul Tudose. Liderii PSD s-au reunit in urma cu o ora sa stabileasca daca va exista o re-maniere. Unii le sustin insa in continuare pe Sevil shaide si Rovana Plumb, in ciuda problemelor pe care le au cu justitia, iar partenerii din ALDE anunuta ca, nu vor renunta ...cu niciun chip la ministrul lor cercetat de DNA. Premierul Tudose spune insa ca, daca nu este acceptata re-manierea, va pleca el.

Dupa ce au purtat o discutie intre patru ochi... premierul Tudose si Liviu Dragnea si-au facut aparitia impreuna la sediul partidului.


Trei sunt ministrii din cabinet cu probleme penale si tocmai din acest motiv Mihai Tudose i-ar vrea exclusi: Rovana Plumb si Sevil Shaideh de la PSD si Viorel Ilie de la Alde. N-ar fi vazuti bine de la Bruxelles, avertizeaza premierul. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, spune insa ca n-are ce sa-si reproseze si ca... a fost felicitata de Comisia Europeana.

Rovana Plumb

"Toate demersurile facute la Bruxelles au avut succes si asta se vede clar in privinta fondurilor europene" "Am deblocat fondurile europene.... si s-au intors in tara si bani"

Inainte sa intre in sedinta, social-democratii au fost destul de zgarciti in declaratii. In schimb, Gabriela Firea l-a criticat dur pe premier.


Suntem intr-un punct critic. Cred ca nu este corect si nu este o abordare onesta ca unul dintre colegii nostri sa anunte la televizor ceea ce intentioneaza sa faca, oricat de mult am crede unii dintre noi ca am ajuns in acele posturi doar datorita carismei personale sau a calitatilor pe care le-am dobandit intre timp.

Tensiuni exista, insa, iar ele se puteau citi cu usurinta pe chipurile politicienilor. E luata in calcul si o posibila rupere a coalitiei, mai ales ca liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu nu are de gand sa faca niciun compromis!


Doua scenarii sunt discutate in PSD: fie cele doua doamne ministru isi pun demisiile pe masa, fie se trece la vot.

Pe lista remanierii propusa de premierul Tudose s-ar afla inca trei ministri: Razvan Cuc, Liviu Pop si Ilan Laufer.

 

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook