Momentul înfiorător în care doi ucraineni dezamorsează o bombă cu mâinile goale şi o sticlă mică de apă: "Un curaj uluitor"

Momentul terifiant în care doi specialişti ucraineni în eliminarea explozivilor dezamorsează o bombă rusească folosindu-se doar de o sticlă de apă a devenit viral după ce filmarea a fost distribuită de instituţia de presă ucraineană NEXTA TV.

Author: Alexandra Costea joi 10 martie 2022 , 10:15

Momentul înfiorător în care doi ucraineni dezamorsează o bombă cu mâinile goale şi o sticlă mică de apă: "Un curaj uluitor"

Momentul înfiorător în care doi ucraineni dezamorsează o bombă cu mâinile goale şi o sticlă mică de apă: "Un curaj uluitor"

[Sursa foto: Captură video / Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Videoclipul cu o durată de 31 de secunde, care de la momentul postării a fost vizionat de mai mult de 1,4 milioane de ori, a fost numit  "proces de dezamorsare a bombei"  şi prezintă doi bărbaţi care stau în genunchi lângă dispozitivul pirotehnic, în timp ce deşurubează cu grijă

sigiliul folosind doar o sticlă mică de apă şi mănuşi.

Citeste si: Marea Britanie spune că Rusia a confirmat că folosește arme termobarice în Ucraina

Englezul Charles Lister, director al programelor de combatere a terorismului şi extremismului din Siria la Institutul pentru Orientul Mijlociu, a distribuit videoclipul impresionant, descriind imaginile ca un act de  "curaj uluitor", notează  The Guardian.

"Această bombă aruncată de Rusia ar distruge o clădire- şi totuşi aceşti specialişti din Ucraina o dezamorsează cu mâinile şi o sticlă de apă, în timp ce obuzele se aud în apropiere”, a afirmat Lister pe rețelele de socializare. "Un curaj uluitor", a postat el pe Twitter.

Războiul din Ucraina a intrat în ziua a 15-a

După mai bine de două săptămâni de la invazia Rusiei în Ucraina, forțele ruse nu cedează în încercarea de a cuceri țara, iar bombardamentele nu par să înceteze. Miniştrii de Externe ai celor două ţări, Dmitri Kuleba şi Serghei Lavrov se vor întâlni, astăzi, în Turcia, pentru prima dată de la începutul războiului. Nimeni nu are însă mari aşteptări de la această discuţie.

Citeste si: Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei: „Din punctul meu de vedere, 11 lei preţ la pompă este un lucru nejustificat”

Ieri, preşedintele Zelenski a acuzat Rusia de genocid şi crime de război după ce un spital de copii cu maternitate din Mariupol a fost distrus de un bombardament. 17 oameni au fost răniţi în atacul denunţat drept "barbar" de Casa Albă.

Printre victime se numără atât mame, cât şi personal medical, notează CNN.

Citeste si: Un ucrainean de 50 de ani a murit după ce a trecut ilegal frontiera, prin râul Tisa


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si