Moneda euro, problema spinoasa. Modul in care ne afecteaza buzunarele

Vorbim acum de o problema spinoasa. Moneda euro si modul in care ne afecteaza buzunarele. Vedem aici cotatia oficiala de astazi: desi a scazut usor, euro se mentine peste nivelul de 4 lei si 66 de bani. Iar bancile au vandut moneda europeana chiar si cu 4 lei si 74 de bani! Ce se ascunde in spatele cifrelor stie mai bine invitatul meu de astazi, Radu Soviani.

Author: V.P. joi 25 ianuarie 2018 , 19:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+


-Buna seara!
1.
Am tot vorbit anul acesta de recorduri peste recorduri pentru euro. Cum se explica aceste cresteri?

2.
Avem rate mai mari, asta e clar. Dar care sunt si celelate efecte ale acelor varfuri istorice? Stim ca ne bazam mult pe importuri iar in decembrie am avut cel mai ridicat nivel al inflatiei din ultimii 4 ani si jumatate.

Cum se leaga toate?

3.
Si poate cel mai asteptat raspuns de catre cei de acasa trebuie sa vina la urmatoarea intrebare: la ce sa ne asteptam pentru euro?

1.
25 IANUARIE:

CURS OFICIAL BNR: 4,6665 (-0,03%)
EURO LA VANZARE LA BANCI: 4,6679- 4,7420 (ORA 13:05)

2.
VARFURI ISTORICE PENTRU EURO IN 2018:

16 ianuarie: 4,6599
19 ianuarie: 4,6614
22 ianuarie: 4,6656
23 ianuarie: 4,6679
Sursa: BNR

3.
INFLATIE:

TRIMESTRUL 1 2018: 3,9%
TRIMESTRUL 4 2018: 3,2%
Sursa: PROIECTIE BNR

INFLATIE MEDIE ANUALA: 3,1%
CURS MEDIU: 4,55 LEI PT. UN EURO
Sursa: Legea Bugetului de Stat


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist... Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist desăvârșit al artei fotografice, în Juriul „Bravo, ai stil! Celebrities”!
spotmedia.ro
Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume... Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
b1.ro
Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat... Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat la aşa ceva!
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si