Monica Pop, mărturisiri emoţionante despre boala de care suferă: ”Cancerul nu este o boală necruţătoare! Eu sunt aici de atâţia ani”

Medicul Monica Pop a fost bolnavă de cancer. Operată de patru ori până acum, ea spune că boala ei nu este una ”necruţătoare”.

Author: C.L. Webeditor: A.N. marți 23 octombrie 2018 , 21:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Medicul Monica Pop nu s-a ferit să vorbească despre suferinţele sale din ultimii ani, atunci când a fost depistată cu cancer de colon. Se întâmpla în urmă cu circa cinci ani.

De atunci, a trecut prin tratamente chinuitoare, a făcut chimioterapie, a fost operată de patru ori şi spune că a avut o nouă şansă la viaţă.

Deşi, cancerul i-a recidivat în urmă cu doi ani. Acum, face analize periodic şi alte investigaţii, însă spune că este bine. 

Zilele trecute, într-o discuţie la o emisiune tv, Monica Pop a făcut o mărturisire emoţionantă.
”Vreau să mai spun ceva: sunt milioane de români care trăiesc datorită medicinei româneşti. La clinica unde eu m-am tratat de cancer, au murit doar doi oameni în cinci ani. Vorbesc despre persoane care sufereau de cancer. Este o boală curabilă! Şi nu mai vreau să aud jurnalişti care zic că este o boală necruţătoare! Un om care suferă de cancer şi aude aşa ceva se aruncă de la etaj.

Cancerul nu este o boală necruţătoare! Eu sunt aici de atâţia ani! În prezent, mortalitatea prin cancer este de 20%, înainte era de 80%!”, a precizat dr. Monica Pop, directorul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti.

În urmă cu câteva luni, Monica Pop povestea într-o altă emisiune tv despre chinurile îndurate. “Acum nu mai am nimic, dar au fost probleme serioase în trecut. La genul ăsta de boală, vreau să îţi mărturisesc, că trebuie investigaţii periodice, atât radiologice, dar şi de sânge care trebuie făcute lunar. Ţin minte că au fost perioade în care trebuia să fac investigaţii în fiecare săptămână şi nu mi-a fost deloc uşor, dar a trecut. Sigur că sabia rămâne deasupra capului!  Tratamentul dur l-am făcut până în noiembrie 2016 şi nu a fost deloc uşor. O perfuzie dura 48 de ore! Din două în două săptămâni făceam aceast lucru, foarte dificilă perioada. După trei ani am făcut o recidivă şi am fost nevoită atunci să mai suport o intervenţie chirurgicală. Pe mine munca, colegii, soţul şi fiica mea m-au ajutat în lupta cu boala. Mi-au fost un tratament pentru suflet”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si