Mormântul lui Iisus Hristos, deschis după 500 de ani

Cercetătorii au descoperit suprafaţa considerată a fi mormântul lui Iisus. Localizat în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, mormântul a fost acoperit cu plăci de marmură în secolul XVI.

Editor: Viorela Precupas sâmbătă 29 octombrie 2016 , 12:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

„Plăcile de marmură care acopereau mormântul au fost înlăturate şi am fost uimiţi de cantitatea de materiale aflate sub acestea. Vor exista lungi analize ştiinţifice, dar, în final, vom fi capabili să descoperim piatra pe suprafaţa căreia a fost depus trupul lui Iisus”, potrivit lui Fredrik Hiebert, un arheolog al National Geographic Society.

Potrivit concepţiei creştine, Iisus ar fi fost întins pe o piatră cioplită, care provenea dintr-o peşteră calcaroasă, după ce a fost crucificat de către romani în anul 30 e.n. sau 33. Credinţa creştină spune că la trei zile după moarte a înviat, iar femeile care au venit să îi ungă trupul au constatat că mormântul era gol, scrie playtech.ro.


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si