Au trecut 35 de ani de când regizorul Stere Gulea a pășit, pentru prima oară, pe platoul de filmare al producției ”Moromeții”. Povestea familiei iconice a scriitorului Marin Preda continuă și în zilele noastre, însă sub o altă formă. ”Moromeții 3” ne arată viața lui Niculae, mezinul familiei, care în anii 1959 devine un scriitor apreciat, pus în fața unei alegeri care îi va schimba viața.

Moromeții revine după mulți ani de pauză 

”Este scriitor ajuns la maturitate. Are niște relații amoroase cu niște femei celebre ale vremurilor și mai sunt niște momente în care își pune problema operelor pe care le scrie”, ne-a mărturisit Alex Călin, actorul principal.

Citește și: Marele actor Victor Rebengiuc se retrage din activitate, după o carieră de 67 de ani

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În cea de-a 3-a parte a Moromeților, regizorul îl transformă pe mezinul lui Ilie Moromete într-un alter ego al scriitorului Marin Preda, astfel că evenimentele prezentate sunt inspirate din viața scriitorului. Pentru Stere Gulea, abordarea poveștii din această perspectivă a reprezentat 3 ani de documentație intensă.

”M-a ajutat foarte mult jurnalul. În general, am umblat prin tot ce am putut să culeg despre el ca scriitor, despre relații.”

, spune Stere Gulea.

Filmul va apărea în cinematografe în toamna anului 2024

Filmările pentru ”Moromeții 3” se vor desfășura în mai multe zone din România, printre care București și Sinaia. Filmul va apărea pe marile ecrane în toamna anului 2024.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si